Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Moldavien

Natalia Barbu - Fight

I år deltar Moldavien i tävlingen för tredje gången. Efter den lyckosamma debuten 2005 då Zdob si Zdub kom sexa med Boonika bate toba (ni minns säkert mormor i gungstolen) gick det sämre i fjol då Loca med Arsenium & Natalia Gordienko bara nådde 20e plats i finalen. Ett resultat som tillsammans med ekonomiska problem gjorde att man övervägde att inte delta i år.

Lägg därtill strulet förra året i den nationella uttagningen då tre låtar hamnade på delad förstaplats. Då beslutade man om en ny tävling de tre låtarna emellan - varvid alla tre drog tillbaka sitt deltagande.

I sista sekund ändrade man sig dock och anmälde sig som sista land till årets tävling. Man tog snabbt igen skadan av att ha varit sista land in genom att vara första land att utse sitt bidrag. Redan den 14e december bestämde man sig nämligen för att landet i år ska representeras av 27-åriga Natalia Barbu och låten Fight, som vann före just Zdob si Zdub, vars låt Space cowboys senare visade sig omöjlig i sammanhanget eftersom de redan spelat den offentligt, på Roskildefestivalen. Man villkorade dock uttagandet genom att kräva att vinnaren själv ska finansiera sitt deltagande i ESC. Tufft läge! Eller som Natalia sjunger i sin låt; If you really wanna take this trip... We gotta just fight forever.

För oss i Sverige är Natalia ett nytt namn, men hon har släppt flera album hemma i Moldavien och haft hits i flera deltagarländer, som t.ex. Tyskland, Rumänien och Ukraina. Det är knappast någon nackdel i sammanhanget.

Förhandssnacket om chanserna för Moldaviens låt har legat ganska lågt. Ganska underligt tycker jag. Låten hör helt klart till årets bättre och är till och med bra på riktigt. Det vill säga, den skulle kunna ha möjligheter även i andra sammanhang, vilket inte alltid är självklart om man nöjer sig med att bedöma efter eurovisionsmakskalan. Jag tippar att det håller för final för den moldaviska rödtoppen och därmed Moldaviens tredje på lika många försök.

Senaste fem: 2006: final 20e 2005: semi 2a, final 6a 2004: - 2003: - 2002: -

Vinnare: -

Andra bloggar om: ,

Eurovision Song Contest 2007 - Moldavien Reviewed by Fred on 15:33:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.