Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malena - joker nummer två!

När namnen på de första 15 artisterna till nästa års melodifestival har avslöjats har mediareaktionerna varit ordentligt negativa. Det har talats om förutsägbarhet, alltför okända och alltför ointressanta namn.

Avslöjandet av tävlingens andra joker i kvällens Kulturnyheterna borde rimligtvis få den kritiken att tystna. Åtminstone tills nästa hög artister blir offentliga om en vecka. För valet av mezzosopranen Malena Ernman kan knappast kritiseras utifrån någon av ovan nämnda kriterier.

Malena har gjort flera uppmärksammade roller på bl.a. statsoperan i Berlin, på Finska Nationaloperan och på Kungliga Operan under det senaste decenniet, och den inte fullt så operaintresserade kanske såg henne på Idrottsgalan eller på det direktsända nationaldagsfirandet från Skansen tidigare i år.

Låten hon ska framföra heter La Voix och beskrivs av upphovsmannen Fredrik Kempe som en rasande storslagen kärleksförklaring till kombinationen pop och opera, en beskrivning som leder mina tankar till Kempes egen Vincero - en låt jag minns att jag tänkte vore perfekt för Melodifestivalen. Nu hoppas jag inte på en kopia, men upplägget känns riktigt lovande!

Lite inspiration och hjälp för minnet till sist: Till vänster Malena Ernmans duett med Charlotte Perrelli från nationaldagsfirandet i somras; Himlen är oskyldigt blå, och till höger Fredrik Kempes Vincero.

Media: Aftonbladet, Expressen, SvD.
Läs även andra bloggares åsikter om
, ,
Malena - joker nummer två! Reviewed by Pierre on 20:43:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.