Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sju debutanter är klara!

Idag tillkännagavs ytterligare sju av artisterna till nästa års melodifestival. Till skillnad mot de första sju som tillkännagavs handlar det den här gången inte om gamla mellobekanta. Alla sju är nämligen debutanter i tävlingen. Det handlar dock inte bara om helt nya ansikten. Mikael Rickfors karriär börjar ju närma sig 40-strecket, med stora framgångar både som soloartist och som medlem i t.ex. the Hollies och supergruppen Grymlings och Molly Sandén är ju redan en vinnare i sammanhanget efter vinsten i den svenska uttagningen till Junior Eurovision Song Contest 2006. Här är de sju nya namnen:

Mikael Rickfors - Du vinner över mig! (Thomas G:son)
Bevingat 80-tal i läderkostym, beskriver SVT låten som, vilket ju snabbt leder associationsbanorna till Rickfors solohit Vingar. Den har åtminstone jag inget behov av att höra igen...

H.E.A.T - 1000 miles (Niklas Jarl/David Stenmarck)
En kärleksförklaring till 80-talets hårdrock som kommer att framföras av rockbandet H.E.A.T som bl.a. varit förband åt Alice Cooper och vann pris som newcomer of the year i P4 Dist häromdagen. Melodifestivaldeltagandet hamnar mitt under deras turnérande som förband till Edguy.

Maja Gullstrand - Här för mig själv (Thomas G:son/Marcos Ubeda)
Beskrivs av SVT som en mysig, trendig, neo-retro bossa klädd i storblommig gul velourpyjamas. Den trenden har jag missat helt, men det låter onekligen som den Maja Gullstrand jag minns från Fame Factory 2003 och som skymtat förbi på P4 med singelspår från sina båda album.

Molly Sandén - Så vill stjärnorna (Ingela Pling Forsman)
En vacker ballad som handlar om magin när det förutbestämda äntligen händer, enligt SVT. Inte helt otippat blir det nu debut för Molly i den riktiga melodifestivalen, och ännu mindre otippat sker det med hennes trademark, en ballad.

Next 3 - Esta noche (Michael Xavier Barraza/Jimmy Almgren/Adam Soliman)
En fusion av rnb, hip hop och karibiska rytmer, en mix av rap, reggaeton och pop på svenska och spanska är en beskrivning som låter intressant om än lite... mycket. Bakom namnet Next 3 döljer sig tre tonåringar med utländskt påbrå boende i Norrköping.

Jonathan Fagerlund - Welcome to my life (Samuel Waermö/Didrik Thott)
Som väntat blev det Jonathan som fick sjunga Welcome to my life, en glad och positiv poplåt.

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I got u (Rodrigo Pencheff/Tobias Karlsson)
En skön låt inspirerad av 50-60-talet med karibisk touch.

Media: Aftonbladet, Expressen.
Läs även andra bloggares åsikter om
Sju debutanter är klara! Reviewed by Pierre on 14:22:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.