Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Albaniens bidrag klart!

Ikväll var det dags för final i den 47e upplagan av Festivali I Kenges som de senaste sex åren också fungerat som Albaniens uttagning till Eurovision Song Contest. Kvällens final har föregåtts av två dagars semifinaler. I den första framfördes alla låtar en första gång, i den andra i duett med en annan etablerad artist - ett grepp som både lyfte och sänkte låtar.

Finalen vanns av Më merr në ëndërr framförd av 16-åriga Kejsi Tola.Hon beskriver sin låt som en kärlekssång om längtan mellan två personer som älskar varandra men inte kan vara nära varandra och därför möts i sina drömmar. Hon berättar också att den kommer att framföras på engelska i Moskva, men att texten ännu inte är skriven.

Kejsi har vunnit flera barn- och ungdomsfestivaler i Albanien, och precis som Anjeza Shahini (2004) och Luiz Ejlli (2006) har hon vunnit den albanska upplagan av Idol.

Räkna med att det albanska bidraget i vanlig ordning kommer att stuvas om ordentligt. Det måste till att börja med kortas till tre minuter, Kejsi utlovar att hon inte kommer att vara lika stillastående i Moskva och en radioversion är redan under bearbetning. Jag tycker att låten känns ofärdig, men det här kan bli bra! Accentuera tonartshöjningen, dumpa gitarren och se till att det händer något på scenen så kan det här bli något att ha förväntningar på! Så här låter vinnarbidraget:

Resultat - topp 5:
1. Kejsi Tola - Më mërr në ëndërr - 126 poäng
2. Juliana Pasha & Luiz Ejlli - Nje jetë - 119 poäng
3. Group West Side Family - Jehonë - 118 poäng
4. Besa Kokedhima - Ajer - 109 poäng
5. Marjeta Billo - Era e tokës - 106 poäng

Andra bloggar om: , ,
Albaniens bidrag klart! Reviewed by Pierre on 23:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.