Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta - Semifinal III

I lördags kväll var det dags för den tredje av de åtta semifinalerna på Malta. Självklart har undertecknad genomlid... lyssnat igenom alla sju bidragen! Så här lät det:

1. Trilogy - The song in your heart (Paul Abela, Joe Julian Farrugia)
Vi börjar med gamla bekanta. Åtminstone för den som haft lite koll på Maltas uttagningar på senare år. Trilogy nådde ju pallplatser både 2006 och 2007 utan att lyckas vinna. Det lär de knappast göra nu heller. Är det så här sången i ditt hjärta låter är det nog läge att plocka fram defibrillatorerna för att få lite fart på det igen. This heart of mine (2006) och Starlight (2007) var visserligen inte heller några lyckopiller, men i dem fanns åtminstone en tillstymmelse till hook.

2. Dorothy Bezzina - Mozart revives (Chan Vella, Alexia Schembri)
Att Mozart återuppstår är ett tema som förmodligen inte går att hitta i något annat sammanhang än just i Eurovision Song Contest, och just sådana teman är en av sakerna som ligger högt på listan över anledningar att älska tävlingen. Den här låten hade dock behövt skruvas upp ett par varv till och artisten bytts ut mot någon som kunde göra något av låten visuellt för att få mig att gå igång. Mozart lär inte komma tillbaka, men han passar nog på att rotera ett par varv där han ligger.

3. Derrick Schembri & Yanika Fava - For a moment (Philip Vella, Rita Pace)
Sympatisk popduett av charmigt naivt eurovisionsnitt, vilket i mina öron är ett positivt omdöme. Derrick och Yanika gör sitt bästa, om än tafatt, för att göra något av sin låt och får mig åtminstone att le en smula. Sött!

4. Jo Zette - I'm me (Steve Compagno, Noel Zammit)
På tal om leenden... Jo Zette bjuder också in till ett sådant, till en början klädd i en klassisk hembiträdesuniform, vilken sedan slits av för att avslöja ett rosa tvåmannatält - alltmedan den inte särskilt magiska eller naturliga Jo sjunger att hon är just det. Jag såg faktiskt den här två gånger, inte för att låten rockar världen, men lite kul var det allt!

5. Evita Magri - Sexy girls (Philip Vella, Melchiore Magri)
Börjar lovande, men kommer ingenstans trots Evitas koreografiska ambitioner. Och sjunger hon verkligen sexy girls, we are always on our backs?

6. Christian Arding - This ain't a love song (Trevor Fenech, Claudia Faniello)
Nej, det här är ingen kärlekssång, dessvärre kanske, för det här är umpa umpa med klyschig text och brist på just passion.

7. Gloriana Arpa Belli - Love was made of clay (Renato Briffa, Doris Chetcuti)
Fältet avslutas med debutanten Gloriana, som är utrustad med en riktigt schysst pipa och en catchy låt, men kanske framförallt närvaro och engagemang. Med lite jobb lagt på arrangemanget och scenframträdandet så kanske det här kan bli något! Klart bäst hittills i Malta Song for Europe 2009!

Andra bloggar om:
Malta - Semifinal III Reviewed by Pierre on 22:03:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.