Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fler artister till Melodifestivalen

För tredje tisdagen i rad avslöjades idag ytterligare ett gäng av artisterna som kommer att delta i nästa års Melodifestival. Precis som förra veckan finns här en gemensam nämnare; den här gången att samtliga är kvinnliga artister:

Agnes - Love love love (Anders Hansson)
Idolvinnaren från 2005, som är hetare än någonsin med en stor hit och ett nysläppt album i bagaget, gör debut i Melodifestivalen med en låt av mannen bakom framgångsvågen; Anders Hansson, som beskriver låten som en positiv disco-pop-låt. Det ryktades att det här hade kunnat bli en duett med Marie Serneholt. Nu blev det inte så, men istället sägs det att den forna A*teensstjärnan är nästa joker på tur att avslöjas...

Velvet - The queen (Tony Nilsson, Henrik Janson)
Velvet, eller Jenny Pettersson, får kanske lite överraskande en tredje chans. Hennes tidigare låtar, Mi Amore (2006) och Déjà Vu (2008), gav henne visserligen rejäla radiohits, men i Melodifestivalen gick det inget vidare efter ett par i mitt tycke svaga framträdanden trots starka låtar. Låten beskrivs med orden en kaxig retrohit, som man antingen älskar eller hatar.

Lili & Susie - Show me heaven (Susie Päivärinta, Calle Kindbom, Thomas G:son, Pär Lönn, Nestor Geli)
Här har vi utan tvekan årets comeback. Systrarna Päivärinta är tillbaka, 20 år efter deltagandet med Okey okey och tolv år efter deras senaste skivsläpp tillsammans. Låten omtalas som 80-talsnostalgi och ett envist rykte hävdar att Show me heaven är en av tävlingens starkaste kort. Jag tycker det här är jättekul, åtminstone om de klarar att leva upp till forna dagars stora hits.

Amy Diamond - It's my life (Alexander Bard, Bobby Ljunggren)
Amy kommer tillbaka, den här gången med en upptempo electrorökare, en dancedänga med attityd, ett omdöme som gör mig ännu mer intresserad än när jag först hörde att hon ska göra en låt signerad Bard/Ljunggren. Jag gillade inte alls hennes Thank you i år, eller hennes framförande av låten, men tjejen har potential. Kanske det är nu vi får se den till fullo?

Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus (Ingela Pling Forsman, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström)
Ännu ett bekant ansikte. Shirley kommer tillbaka, för fjärde gången, med en melodisk mid-tempolåt som kräver sin sångerska och som handlar om att stå mitt i livet och inse dess verkliga värde.

Sofia Berntsson - Alla (Nina Karolidou, Irini Michas, Dimitri Stassos, Henrik Wikström)
Även Sofia har ju varit med förut, även om det stora flertalet förmodligen glömt hennes Hypnotized från 2006. Den här gången tävlar hon med en rockinspirerad etnopoplåt - tung pop/rock med ett coolt riff.
Jag avslutar dagens rapport med nostalgi. Du minns väl Lili & Susies Okey okey, från Melodifestivalen 1989?
Media: Aftonbladet, Expressen, SVT, SvD.
Andra bloggar om: , , , , ,
Fler artister till Melodifestivalen Reviewed by Pierre on 17:32:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Är så lycklig över att Lili & Susie är tillbaka! :)

    SvaraRadera
  2. Glöm inte att det är Anders Hansson som står bakom Lili&Susie i det klippet och slår på trummor! :D

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.