Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Svenskt i Norge - igen

Även 2009 års upplaga av den norska uttagningen till Eurovision Song Contest, har svenska inslag.

Trion Thomas Thörnholm, Michael Clauss och Danne Attlerud har gjort musiken till Alt har en mening nå, låten som ska bli Wenche Myhres comeback i den norska uttagningen efter 43(!) års frånvaro. Något för Carola att fundera på kanske? Comeback 2051... Thörnholm och Attlerud har ju redan meriter i Norge; 2004 vann de med Knut Anders Sørums High - som sedan blev jumbo i Istanbul.

Niklas Bergwall och Niclas Kings har ju också eurovisionmeriter. 2006 låg de bakom Belgiens och Kate Ryans Je t'adore. Nu tävlar de i Norge med Tricky, som de skrivit tillsammans med Hanne Sørvaag som även hon har eurovisionerfarenhet, då hon var en av upphovsmännen bakom 2008 års tyska bidrag, No Angels Disappear. Tricky ska framföras av Velvet, som är en ny tjejgrupp sammansatt av gräddan på den norska musikalscenen.

Melodi Grand Prix inleds med deltävlingen i Kongsvinger den 24 januari (där Velvet tävlar) och veckan därpå tävlar Wenche Myhre i deltävlingen i Bodø.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Svenskt i Norge - igen Reviewed by Pierre on 16:37:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Såå länge sedan var inte inte att Wenche var med i NMGP, 1992 sjöng hon "Du skal få din dag i morgen" och kom 3a!

    SvaraRadera
  2. Oj! Det visste jag inte, får tacka för infon! Visste bara att hon var med i den västtyska uttagningen nån gång i början av 80-talet. :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.