Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De nya melloreglerna

Som jag tidigare skrivit om blir årets upplägg i melodifestivalen en aning annorlunda än förut. Idag publicerar SVT en liten sammanställning av förändringarna. Så här kommer det att gå till:

Först framförs de åtta bidragen, varvid telefonslussarna öppnar. Därefter går fem låtar vidare och röstningen fortgår under en snabbgenomgång. Sedan avslutas telefonomröstningen och bidragens position avläses.

Här kommer det nya: Bidragen delas in i dueller som delas in efter bidragens placering i den första röstningsomgången. Bidraget med flest röster möter bidrag nummer fyra, och bidrag två möter bidrag tre. Sedan nollställs räkneverken och duellerna avverkas sedan en i taget. Efter den första offentliggörs en finalist och det andra bidraget går till Andra Chansen och finalisten får framföra sitt bidrag igen. Därefter tar duell nummer två vid. Bidrag nummer fem åker ut och ytterligare en finalist blir klar medan duellens förlorare går till Andra Chansen.

Dessutom utser en internationell jury sin favorit i varje delfinal. Sammanfaller det valet med folkets val av finalister så faller valet på juryns andrahandsval osv. I samband med Andra Chansen utser juryn ett av "sina" fyra bidrag till en bonusplats i finalen, som i år alltså kommer att innehålla elva bidrag. Den internationella juryn bildar dessutom en tolfte jurygrupp i finalen, där juryns röster nu viktar 50% av folkets röster. Avsikten med den internationella juryn är främst att få in ett internationellt perspektiv i tävlingen. I praktiken kommer deras bidrag till tävlingen förmodligen inte få särskilt stort utslag på resultatet.

Sammantaget tycker jag det här är toppen! Delfinalerna får ytterligare edge och den internationella juryns tyckande blir ytterligare en spännande aspekt på tävlingen.

Andra bloggar om:
De nya melloreglerna Reviewed by Pierre on 14:12:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.