Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland - Semifinal I

I kväll var det dags för den första av tre semifinaler i den finska uttagningen till Eurovision Song Contest. Fyra låtar tävlade om två platser i finalen, och de övriga två får hoppas på en plats via andra chansen.

Kwan - 10 000 Light Years
Kwan är ett av Finlands bäst säljande band och sades, åtminstone från början, vilja göra hiphop som ett liveband. Efter en räcka hitsinglar gör de nu debut i det här sammanhanget. Deras tävlingslåt kan möjligen kallas hip-hop light, men oavsett etikett är den enahanda, det lyfter aldrig och texten känns inte genomarbetat. Ingen favorit för min del.

Riikka - Meren
Riika Timonen kan inte skryta med hitsinglar, men eurovisionrutin har hon dock efter att ha körat i finalen två gånger förut. 2004 kom hon dessutom trea i den finska uttagningen. I kväll tävlade hon med en stämningsfull låt i folkton där hennes sång för mina tankar till Dolores O'Riordan. Kanske inte vad Finland så småningom ska skicka till Moskva, men låten känns genuin.

Tapani Kansa - Rakkautta on, rauhaa ei
Rutin ja, det finns det ton av här! Tapani slog igenom redan för 40 år sedan med sin version av Tom Jones Delilah och har sedan dess snittat på ett album om året. För att inte tala om dussinet bidrag han tävlat med inför Eurovision i Finland genom åren, även om det var ett tag sedan sist. Förutom sången har han dessutom arbetat med både operett och teater och synts som programledare i tv. Hans låt är en riktigt pampig eurovisionballad, möjligen av något mossigt snitt, som håller greppet låten igenom. En klart positiv överraskning för mig, och borde kunna vara en tänkbar vinnare av hela tävlingen. Och just det, nej, låten innehåller inget pratparti. Tapani kom faktiskt av sig och började om!

Tiara - Manala
Tiia Marjanen arbetar som musiklärare och har ett par radiohits på meritlistan. I kväll framförde hon med självförtroende en stötig rocklåt utan refräng som går fetbort för min del.

Finländarna höll bara delvis med i mina omdömen. Tapani Kansa blev kvällens rättvisa vinnare, men får av någon anledning med sig Kwans bleka hiphop till finalen.

Till final:
Tapani Kansa - Rakkautta on, rauhaa ei - 37.4% av rösterna
Kwan - 10 000 light years - 31.9% av rösterna

Till Andra Chansen:
RiikkaMeren
Tiara - Manala

Andra bloggar om: , , ,
Finland - Semifinal I Reviewed by Pierre on 23:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.