Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland - Semifinal II

Finland var ikväll framme vid semifinal nummer två, och yours truly har självklart lyssnat in sig på kvällens händelser.

Sani - Doctor, Doctor
I Finland är Sani känd som rösten i Aikakone, en de mest framgångsrika grupperna i Finland under 90-talet. Sedan dess har hon hunnit släppa två soloalbum. Deltagandet i kvällens tävlingen är hennes sammanlagt fjärde. Hennes låt är euro av nordiskt snitt som gärna vill flirta med Kylie. 1995 hade jag älskat det här, nu känns det bara för sent.

Passionworks feat. Tony Turunen - Surrender
Passionworks har spelat tillsammans under tio år nu med hiten Flying som största höjdpunkt hittills. De brukar jämföras med band som Evanescense, en liknelse som känns rättvis i deras tävlingsbidrag som känns som en karbonkopia av deras hits - samma snitt, men betydligt blekare, och då hjälper inga snöflingor i världen.

Remu - Planeetta
Remu behöver ingen presentation på hemmaplan, där han är ett begrepp efter 40 år som underhållare i olika former, bl.a. som medlem i välkända Hurriganes. Har man vuxit upp med den bilden kanske man kan se storhet i hans kakafoni till bidrag, jag tycker bara det är jobbigt, näst intill olyssningsbart.

Waldo's People - Lose Control
90-talsretro verkar vara det nya svarta i Finland. Jag vill minnas att jag faktiskt hörde någon singel av Waldo's People när eurodance var som hetast runt '95 och deras bidrag till tävlingen är rena tidsmaskinen till dansgolven under den tid då E-type kändes ny och fräsch. Det funkar mer än väl som nostalgi för oss som ler igenkännande när Haddaway dyker upp på RixFM, och för min del får den gärna gå åtminstone till nästa steg.

Precis som förra veckan nöjde sig finländarna med att möta mina önskemål halvvägs. Waldo's People gick till final med siffrorna som förmodligen kommer att göra dem farliga i finalen, men med sig dit fick de tävlingens i mitt tycke hittills sämsta låt, Remus plågsamma ljudmatta. Vinst för den och Finland har en ny jumboplats som i en liten ask.

Till final:
Waldo's People - Lose control - 44.3%
Remu - Planeeta - 28.6%

Till Andra Chansen:
Sani - Doctor, Doctor
Passionworks feat. Tony Turunen - Surrender

Andra bloggar om: , , ,
Finland - Semifinal II Reviewed by Pierre on 22:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.