Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland - Semifinal III

Det börjar dra ihop sig i Finland. Ikväll gick den tredje semifinalen av stapeln och nästa helg vankas final! Så här såg startfältet ut ikväll:

Signmark feat. Osmo Ikonen Speakerbox
För ett par år sedan slog Signmark igenom som pionjärer i genren hiphop på teckenspråk(!) med ett uppmärksammat DVD-album och en påföljande världsturné. Med kvällens bidrag tar Signmark sikte på att bli den första döva artisten i Eurovision Song Contest. Rap ja, refräng nej. Hur tecknar man nej tack?

Janita Martian
Janitas trademark har hittills varit mjuk soul, men här är hon inne och tassar på alternativ mark, även om soulen fortfarande kan spåras. Med en starkare låt hade det här kunnat vara rätt intressant, men den räcker dessvärre inte till.

Vink - The greatest plan
Vink är ett hobbyprojekt med fokus på smittsamma refränger med det bästa av pop och rock i kikarsiktet. De påstår att de lade till en tonartshöjning för att glädja eurovisionfansen, och det tackar vi för - jag är definitivt tillräckligt lättköpt för att tycka att det är låtens bästa parti, för jag tycker inte bandet håller sitt löfte om epidemiska refränger tillräckligt bra.

Jari Sillanpää - Kirkas kipinä
Jari är tillbaka igen i ett försök att återigen få representera Finland i Eurovision Song Contest, fem år efter misslyckandet med att få en framskjuten placering med Takes 2 to tango. Den här gången med en ballad. Den är kompetent framförd, men i jämförelse med Tapani Kansas ballad häromveckan blir den en blek skugga.

Den tredje semifinal var den i mitt tycke blekaste hittills, men sammantaget tycker jag de finska låtarna håller hög klass i år. Framför allt är det skönt att se att våra grannar verkar släppa på sitt rockkomplex. Det ser ut att med stor sannolikhet bli något helt annat som tar hem segern i årets finska final, och jag tror inte att vinnaren kommer från det här heatet.

Till final:
Signmark feat. Osmo Ikonen - Speakerbox 46.5%
Jari Sillanpää - Kirkas kipinä 34.0%

Till Andra Chansen:
Vink - The greatest plan
Janita – Martian

Andra bloggar om: , , ,
Finland - Semifinal III Reviewed by Pierre on 23:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.