Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland tappar kontrollen!

Kvällens finländska final började med Andra Chansen. De låtar som hittills inte kvalificerat sig till final tävlade om de två sista platserna dit. Finländarna gjorde ett bra jobb och plockade dit Vink och Passionworks, trots att de senare inte riktigt levde upp till normal standard till följd av en rejäl förkylning.

Inte nog med det, i den direkt följande finalen tog de sig dessutom till superfinal, där de ställdes mot heatvinnarna Signmark feat. Osmo Ikonen och Waldo's People. Väl där hade dock inte Passionworks mycket att hämta, röstningen blev en het duell mellan de övriga två, där Waldo's People drog det längsta strået.

Dansant 90-talsnostalgi från Finland i Moskva i år alltså! Riktigt kul att de gör ett rejält avsteg från rocktrenden! Ett färgstarkt framträdande och en klistrig refräng tror jag kan ge Finland en riktigt hygglig placering i Moskva, men jag känner inte av någon det-här-kan-vara-en-vinnare-gåshud. Som sig bör, så här låter Finlands bidrag till Eurovision Song Contest 2009:
Resultat:
1. Waldo's People - Lose control 45,1% av rösterna
2. Signmark feat. Osmo Ikonen - Speakerbox 42,2%
3. Passionworks feat. Tony Turunen - Surrender 13,7 %

Andra bloggar om: , ,
Finland tappar kontrollen! Reviewed by Pierre on 23:23:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.