Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Island - Semifinal I

Ikväll var det dags för den första semifinalen av fyra i den isländska uttagningen Söngvakeppni sjónvarpsins. Fyra låtar deltar i varje semi, varifrån två ur varje går vidare till finalen den 14 februari. Så här lät det ikväll (och länkarna går som vanligt till videoklipp på YouTube):

1. Heiða Ólafsdóttir - Dagur nýr
Först ut är Heiða med en säkert framförd ballad. Rösten är stark vilket till viss del väger upp att låten inte riktigt sticker ut. Sticker ut gör däremot hennes nättop och tajta läderpants.

2. Ólöf Jara Skagfjörð - Hugur minn fylgir þér
Ännu en ballad på isländska med en kvinnlig artist, men den här var betydligt mer tandlös. Dragspelskompet ger inte heller pluspoäng i min bok. Borde vara chanslös.

3. Adgar Smári Atlason - The kiss we never kissed
Avskalad känslosam ballad framförd av Adgar uppflugen på en barstol. Ibland är less som bekant more, och den sparsamma inramningen lyfter helt klart den enkla låten, liksom sticket föga överraskande får Adgar att lyfta från stolen. Förutsägbar, men inte alls dum.

4. Jóhanna Guðrún Jónsdóttir - Is it true
Ahh... jag fattar! Det är balladtema ikväll - här får vi fyrklövern full! Även här undviks de stora gesterna, men Jóhannas röst passar perfekt till låten och numret är klassiskt, sobert snyggt. Knappast en vinnare, men en skön låt.

Resultat - till final:
Jóhanna Guðrún Jónsdóttir - Is it true
Edgar Smári Atlason - The kiss we never kissed

En bra början på den isländska uttagningen tycker jag. Hygglig klass på låtarna, och helt rätt duo gick vidare till final!

Andra bloggar om: , , ,
Island - Semifinal I Reviewed by Pierre on 22:38:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.