Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Island - Semifinal II

Dags för semifinal nummer två på Island! Ytterligare två låtar ska skickas vidare till finalen. Så här lät det ikväll:

1. Páll Rósinkrans - Fósturjörð
Ännu en ballad! Förra veckans semi innehåll ju bara sådana. Dags för något nytt snart, särskilt som den här var rätt trist. Missförstå inte nu, det är kompetent framfört, låten känns genuin och är definitivt stämningsfull. Kanske hade den haft en chans i tävlingen om den gått av stapeln 1959, och jag kan se mig älska den om den varit en klassiker, men år 2009..?

2. Ingó - Undir regnbogann
Hoppsan. Man ska vara försiktig med vad man önskar. Nog ville jag ha något annat än en ballad, men jag syftade definitivt inte på en snubbe med ukelele flankerad av två brudar i sjömanskostym och utrustade med bastuba och bastrumma. Hur tänkte du här, Eiríkur Hauksson?

3. Hreindís Ylva Garðarsdóttir Holm - Vornótt
Tillbaka i balladfacket igen! Hreindís, med sällskap av en jätteharpa, slänger in en hel del sura toner i den här trolska balladen. Lite synd, det här hade kunnat vara bra!

4. Erna and Lísa - Glópagull
Upptempo borde premieras per automatik i den här tävlingen, men det bär emot när det levereras så här lamt. Tjatigt, och kompet känns kvarterspub. Bort!

Resultat - till final:
Ingó - Undir regnbogann
Hreindís Ylva Garðarsdóttir Holm - Vornótt

Falsksång och ukelele till final känns inte som ett drömscenario, men kan Hreindís sudda sudda bort de sura tonerna så... Nästa vecka är det dags för semi nummer tre!

Andra bloggar om: , , ,
Island - Semifinal II Reviewed by Pierre on 22:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.