Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Norge - Semifinal I Kongsvinger

Ikväll var det dags för våra grannar i Norge att kicka igång årets upplaga av Melodi Grand Prix med deltävling ett i Kongsvinger. Tävlingen leds återigen av Per Sundnes, den här gången assisterad av förra årets vinnare Maria Haukaas Storeng.

1. Surferosa - U look good
Trashpopbandet Surferosa debuterar i tävlingen med en upptempolåt om att vara sann mot sig själv och våga visa världen vem man är - det är ju först då man kan älska andra. Ett färgstarkt framträdande som till viss del uppväger att låten upprepar titeln ett gäng gånger för mycket.

2. Chicas del Coro - Men, men, men
Den väldigt lilla tjejkören gör ett nostaligiskt cabaret/musikalnummer som känns betydligt mer som ett scennummer ryckt ur sitt sammanhang än som en låt. Som ett sådant är det ganska charmigt, men som ett eurovisionbidrag går det bort.

3. Ke Sera - Party
Och vi har en vindmaskin! Den inleder bidraget tillsammans med ett rejält tygsjok innan den övergår i en valpig hiphoplåt som kanske platsat bättre i MGP Junior. Nej, det blev aldrig bättre än vindmaskinen i början.

4. Espen Hana - Two of a kind
Espen är minst lika känd som skådespelare som han är som sångare hemma i Norge. Här framför han en klassisk kärlekssång som för mina tankar till Harry Belafonte. Sympatiskt, men lite för uptight och mossigt för att fungera hela vägen.

5. Charite - Sweeter than a kiss
MGP Junior ja, där tävlade Charite för sex år sedan. Nu tävlar hon i vuxenklassen med en anonym popcountrylåt signerad Christian Ingebrigtsen, en tredjedel av framgångsrika norska pojkbandet A1, om någon minns dem. Kanske är det låtens brist på originalitet Charite försöker kompensera med sina läderbrallor i kombination med ballerinakjol?

6. Thomas Brøndbo - Det vart en storm
För tre år sedan kom Thomas från ingenstans och fick en jättehit på norsktoppen med Du sa æ va en drøm. Här tävlar han med en vuxenpoplåt iförd beigt, beigt och beigt, vilket sammanfattar låten riktigt bra. Det känns tryggt, det stör ingen, vilket kan kännas behagligt men en smula tråkigt.

7. Velvet - Tricky
Kvällens svenska bidrag, men Niklas Bergwall och Niclas Kings som upphovsmän framförs av en kvinnlig kvartett musikalstjärnor. Låten är dock betydligt mer Britney än Evita, om än ett av hennes tamare ögonblick.

Resultat:
Till final:
Velvet - Tricky
Thomas Brøndbo - Det vart en storm

Till Siste sjansen:
Surferosa - U look good
Espen Hana - Two of a kind

Resultatet känns helt ok, men på det hela taget tycker jag det var ett jämt men tamt startfält, utan någon låt som känns som en vinnare, ett eurovisionbidrag. Jag hoppas på uppryckning i kommande deltävlingar.

Andra bloggar om: , , ,
Norge - Semifinal I Kongsvinger Reviewed by Pierre on 21:03:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.