Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Norge - Semifinal II Bodø

Ikväll var det dags för den andra deltävlingen i norska Melodi Grand Prix. Sju nya låtar slogs om två finalplatser. Startfältet ikväll var stillmässigt brett, men trots det var det få som stack ut och grep tag. Här följer mina omdömen om kvällens bidrag:

1. Wenche Myhre - Alt har en mening nå
Svensk flagg! Alt har en mening nå är komponerad av team Thörnholm/Clauss/Attlerud. Wenche behöver väl ingen närmare presentation, och det behöver väl egenligen inte hennes låt heller. För det här känns nämligen väldigt välbekant - ett nostalginummer från en tid då Siw Malmkvist var det hetaste heta och ordet schlager kunde användas i sin rätta bemärkelse. Som sådant är det kanon, men i Eurovision Song Contest 2009? Nej tack.

2. Publiners - Te stein
Flirt med norska folktoner och med en text som bygger på en saga om hur allt blir till sten när solen försvinner med budskapet att man ska leva livet medan man kan. Att påstå att det här är en norsk motsvarighet till Nordman ligger nog inte långt från sanningen, men paketet ligger en bit från min smak.

3. Tine Wulff - Ride
Tine gör en låt skriven av systern Marte om vikten med att dela med nära och kära. Det lär inte bli någon ride till Moskva för hennes del, låten är glömd så snart den tonat ut.

4. Alexander Stenerud - Find my girl
Alexander gjorde en av mina favoriter i den norska uttagningen förra året, då som ena halvan av duon Zuma i Always, always. Precis som den har Find my girl tydliga 80-talsreferenser och DET är min kopp the! Hans förkärlek för stora dramatiska gester på scenen känner jag mig kluven till. Det är kul att se, men emellanåt blir hans scenspråk närmast teatraliskt komiska. En finalplats borde dock vara gjuten!

5. Janni Santillan - (Like you did) yesterday
18-åriga Janni skrev själv sin låt om saknaden av kärlek redan för fyra år sedan. Den kan närmast beskrivas som en ballad som fått ett r'n'b-beat, och den framförs av Janni sittande vid en flygel iförd en oändlig massa tyg i en skum kreation. Anonymt, och klänningen hjälper inte.

6. Julius Winger - Like an angel
Julius har efter två album gjort sig ett namn inom visgenrén i Norge. Här förs tankarna snarare till en Elton John i ett av hans mer färglösa ögonblick. Habilt framfört, men trist.

7. Tone Damli Aaberge - Butterflies
Tone gjorde sig känd genom idoldeltagande för fem år sedan. Sedan dess har hon lyckats väl med att hålla sig i rampljuset. Här deltar hon med en låt om fjärilarna man känner i magen inför en date eller att gå upp på en scen. Tone gör den bra och stråkarret gör att den sticker ut i fältet. Kan räcka för final.

Resultat:
Jag tycker att norrmännen gjorde ett bra jobb med att välja finalister, men jag tycker nog att Wenche Myhre förtjänade en plats i andra chansen på bekostnad av den bleka balladen som nu fick den platsen.

Till final:
Alexander Stenerud - Find my girl
Tone Damli Aaberge - Butterflies

Till siste sjansen:
Janni Santillan - (Like you did) yesterday
Publiners - Te stein

Utslagna:
Wenche Myhre - Alt har en mening nå
Tine Wulff - Ride
Julius Winger - Like an angel

Andra bloggar om: , , ,
Norge - Semifinal II Bodø Reviewed by Pierre on 22:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.