Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ronan Keating representerar Danmark

Våra grannar i Danmark hoppade över semifinalerna i år och gick direkt på finalen. Det innebär dock inte en satsning i mindre skala. Faktum är att årets final kändes betydligt mer påkostad än senare års diton. Fyra etablerade låtskrivare bjöds in att delta med bidrag och de sex övriga finalplatserna lämnades åt övriga att slåss om, vilket resulterade i en final med bidrag av Ronan Keating såväl som flera svenska låtskrivare. Ikväll var det alltså dags, och det lät så här:

1. Trine Jepsen - I never fall in love again
Först ut var Trine Jepsen med en stompig, trallvänlig och svensksignerad (Claes Andreasson, Torbjörn Wassenius, Johan Sahlén, Niels Kvistborg) schlagerpoplåt uppbackad av en kör som skuggor bakom vita skärmar och flankerad av två manliga dansare. Något helt annat än den softa kärleksduetten This time I mean it som hon representerade Danmark med 1999 tillsammans med Michael Teschl alltså. Proffsigt framförd, men en aning enahanda.

2. Jeppe Laursen - Lucky boy
Jeppe gör sin Lucky boy utklädd till skolpojke med tre körtjejer uppflugna på pelare bakom sig. Låten doftar åttiotal och framträdandet maskerad. Det senare känns helt onödigt och plockar ner låten till ett skämt, och det var väl inte meningen?

3. Marie Carmen Koppel - Crying out your name
Jazzig ballad ackompanjerad av saxofon och framförd av en uppbulkad Sarah Dawn Finer. Kenny G och hans polare retar mina kräkreflexer rejält, men bortsett från saxofonen är det en behaglig och säkert framförd ballad även om den saknar det där lilla extra som gör en vinnare.

4. Sukkerchok - Det' det
Taskigt klädd tjejtrio i en elektrisk poplåt på danska, som ett Pay TV efter en schlagerinjektion och en stylist på dåligt humör.

5. Jimmy Jørgensen - Alice in the wonderland
Torbjörn Wassenius och Claes Andreasson igen, nu tillsammans med Birgitte Rye och Mikael Erlandsson, skrev en ballad, köpte Charlotte Perrellis avlagda svartvita bildeffekt billigt och drog till Danmark. Låten låter som en nerpitchad version av Andreas Johnsons Sing for me och känns lite färglös(!).

6. Hera Björk - Someday
Isländska Hera körade bakom Euroband i våras, nu tävlar hon i Danmark med svensk/danska Someday skriven av svenskarna Jonas Gladnikoff, Daniel Nilsson och Henrik Szabo tillsammans med danska Christina Schilling. Det är svenskt i kören också, där Britta Bergström återfinns i den här schlagerpärlan i rakt nedstigande led från Shirley Clamps Att älska dig.

7. Claus Christensen - Big bang baby
Hmm... Den där tischan köpte jag på rean på Solo för ett par år sedan. Tjejernas lysande kjolar har jag dock aldrig sett förut. Låten är rätt charmig tycker jag. Hade den vässats ytterligare hade den kunnat bli en stor smäll (bebis), nu stör jag mig på ett par underliga stopp och på kontrasten mellan sångarens beiga framtoning i kontrast till körsångerskorna och den inkrystade eldkastaren.

8. Johnny Deluxe - Sindssyg
Sliskig sångare med töntigt artistnamn (hoppas jag) framför tam rocklåt klädd i svart tillsammans med lika svartklätt band. Inte tillräckligt upprörande för att kalla det sinnesjukt. Trist att gå miste om en sådan säker poäng.

9. Christina Undhjem - Underneath my skin
Efter två försök att få representera Norge ger sig nu Christina på Danmark med en rökmaskin på overdrive för att väga upp att hennes ballad inte håller måttet. Stämningfullt rör den sig mot ingenstans under tre långa minuter.

10. Brinck - Believe again
Här är den då, låten signerad Ronan Keating, framförd av Brinck uppflugen på en barstol uppenbarligen åthutad att göra sitt bästa att låta Ronan. Det lyckas han bra med, om man nu skulle räkna det som en merit. Och det gör vi ju inte. Det här är reklamradioslickat och identitetslöst och borde inte ha något med segern att göra.

Efter den första röstningsrundan gick fyra låtar vidare till semifinal enligt följande:
Sukkerchok - Det' det vs. Hera Björk - Someday
Brinck - Believe again vs. Johnny Deluxe - Sinssyg

Ok, nu tar vi det; sinnessjukt! Herregud danskar, ta er samman! Den andra röstningsrundan gav finalparet Hera Björk - Someday vs. Brinck - Believe again. Och vinnaren är... Brinck!

Jag är nästan mållös. Lycka till Danmark!
Andra bloggar om: , , ,
Media: Aftonbladet.
Ronan Keating representerar Danmark Reviewed by Pierre on 22:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.