Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Chiara - för tredje gången

Även Eurovision Song Contests andra medelhavsö, Malta, var framme vid final igår. Efter en serie av åtta semifinaler hade 20 bidrag valts ut att gå vidare till gårkvällens slutomgång. Startfältet dominerades av ballader, kanske som en reaktion mot förra årets floppande bidrag, Morenas Vodka, som ju var allt annat än en ballad.

Juryn valde att välja vad som kan ses som ett säkert kort, Chiara. Hon har ju framgångsrikt deltagit två gånger förut. 1998 fick hon bronspengen för The one that I love och för fyra år sedan blev det ett snäpp bättre ändå för Angel. Självklart är även årets vinnare, What if we, en ballad, men jag tycker inte den når upp till samma klass som hennes tidigare bidrag.

Jag tycker det är lite synd att man skickar Chiara igen så snart. När hon gjorde comeback för fyra år sedan kändes det exklusivt. Nu känns det mer som om det börjar bli rutin. Nu tror jag visserligen inte att Europa straffar henne och Malta så som t.ex. Sverige straffade Carola förra året, men låten är för svag för att kunna ge Malta mer än max en hyfsad placering i mitten i vår.

What if we är komponerad av belgaren Marc Paelinck som också gjort Belgiens bidrag från 2002 och 2004: Sister med Sergio and the Ladies respektive 1 life med Xandee.

Så här såg Chiaras vinnarframträdande igår ut:
Resultat:
1. Chiara - What if we
2. Q - Before you walk away
3. Eleanor Cassar - Someday

Andra bloggar om: , ,
Chiara - för tredje gången Reviewed by Pierre on 13:25:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.