Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cypern skickar eldfluga

På Cypern var det finaldags igår! Tio låtar tävlade om att få representera landet i Eurovision Song Contest i vår. Uppgiften att välja vinnare lades helt i händerna på teleröstarna.

Resultatet blev en överlägsen seger för 16-åriga Christina Metaxas, som plockade hem nästan dubbelt så många röster som tvåan i tävlingen med sin stillsamma Firefly, skriven av brorsan Nikolas. Nikolas kom själv tvåa i uttagningen förra året, även det med en ballad, I can't be.

Intressantast här är det nu inte längre särskilt innovativa greppet att ha en lampa i handen. Vem hade kunnat ana att slovenska Alenka Gotar skulle sätta en liten minitrend när hon gjorde sin Cvet z juga utrustad med belysning i handen för två år sedan? Segern för Christina innebär att vi i år får (minst) två bidrag med den här gimmicken. Nederländska De Toppers var ju först ut med den i år i sin Shine.

Om årets cypriotiska bidrag säger jag att det är färglöst och det gäller så väl låten som sångerskan. Så här såg det ut när Christina Metaxas framförde Firefly i går:

Resultat topp 5:
1. Christina Metaxas - Firefly - 12309 röster
2. Pieros Kezou - Bleed 4 U - 6590
3. Gore Melian - I Wanna Thank You - 3877
4. Christiana Theokli, Kostantina Georgiou & Andreas Christofrou - Moving On - 3737
5. Nikos Evangelou - I'm Gonna Break Up With You - 3338

Andra bloggar om: , ,
Cypern skickar eldfluga Reviewed by Pierre on 12:41:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.