Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför final - Polen

Det blir en händelserik kväll i Eurovisionland ikväll! Förutom att vi i Sverige ju har en deltävling så går nämligen fem nationella finaler och ytterligare två deltävlingar av stapeln under kvällen. En av finalerna är den polska, Piosenka dla Europy, där det ju även i år finns vissa svenska intressen.

I januari valde tvbolaget TVP ut 12 bidrag bland de inskickade 122 att delta i finalen. Snart föll två av dem bort eftersom de redan spelats i offentliga sammanhang, så kvällens final består av de återstående tio.

Svenska duon Man Meadow med sin 80-talsnostalgiska Thomas G:sonmacka Love is gonna get you nämns som en av huvudkandidaterna till vinsten, men den stora favoriten till segern enligt förhandsbuzzet är Lidia Kopania (bilden) och hennes ballad I don't wanna leave. Jag får nog hålla med, hon har vid sidan av det svenska bidraget den starkaste låten, en internationell ballad inte särskilt långt borta från förra årets polska bidrag, For life med Isis Gee, men ikväll håller jag tummarna för Man Meadow!

Startfältet:
1. Stachursky - I nie mów nic
2. Det Betales - Jacqueline
3. Man Meadow - Love is gonna get you
4. Dali - Everyday
5. Ira - Dobry czas
6. Artur Chamski - Kilka słów
7. Marco Bocchino & Ola Szwed - All my life
8. Tigrita Project - Mon chocolat
9. Renton - I'm not sure
10. Lidia Kopania - I don't wanna leave

Andra bloggar om: , , , ,
Inför final - Polen Reviewed by Pierre on 11:03:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.