Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Makedonien skickar tvillingpar

I dagarna tre har nu SkopjeFest pågått, där Makedonien väljer sitt bidrag till Eurovision Song Contest. Under de första två dagarna var det semifinaler, där 32 bidrag tävlade om 16 platser i gårdagens final.

Den första vanns av rockduon Next Time (bilden), bestående av tvillingarna Martin och Stefan Filipovski, med Nesto sto ke ostane. Tidigare har de varit medlemmar i diverse band, men sedan de började uppträda som en duo för drygt ett år sedan har de fått hit på hit hemma i Makedonien. De var teleröstarnas favorit och juryns tvåa i sin semifinal med sin klassiska rocklåt.

Semifinal två vanns i stor stil av Kaliopi & Naum med den udda Rum dum dum som fick högsta poäng av både jury och teleröstare. Låten är uppbyggd runt ett slagverksarrangemang där Kaliopi Bukles och Naum Petreskis röster snarast bidrar som ytterligare ett instrument med sin fåordiga text som svävar över slagverken. Udda som sagt, och inte helt ointressant!

I finalen var det också just de två som gjorde upp om segern, och jämt blev det. Kaliopi och Naum tog hem juryns tolvpoängare medan Next Time fick teleröstarnas tolva, så avgörande blev att juryn hade Next Time på en fjärdeplats, medan teleröstarna placerade Kaliopi & Naum som femma. Next Time till Moskva alltså! Med tanke på utsikterna i Moskva tror jag att Makedonien valde fel mellan de två. Här är alltså Makedoniens bidrag, Nesto sto ke ostane:

Resultat, topp fem:
1 Next time - Nesto sto ke ostane
7 +
12 =
19 poäng
2 Kaliopi & Naum - Rum dum dum12 +6 =18 poäng
3 Risto Samardjiev - 103 beli levedi
10 +7 =
17 poäng
4 Vlatko Lozanovski - Bliski do mene8 +8 =
16 poäng
5 Slang - Gengsta oro3 +10 =
13 poäng

Andra bloggar om: , , ,
Makedonien skickar tvillingpar Reviewed by Pierre on 14:23:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Jag brukar älskar Makedoniens låtar, men det här ställer jag mig lite tvivlande till... Skulle ens Montenegro skickat den här låten?

    SvaraRadera
  2. Inte för att den här tillhör mina favoriter, men jag tycker den är klart bättre än Montenegros båda tidigare försök!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.