Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Moldavien skickar Nelly

Även i Moldavien var det nationell uttagning igår kväll. Hela 20 bidrag tävlade om att få representera landet i Moskva i vår, men motståndet var ingen match för Nelly Ciobanu som fullständigt sopade mattan i Chisinau. Hon plockade hem 61% av telerösterna och fick dessutom högsta poängen av de båda jurygrupperna, den ena med representanter från tvbolaget, den andra bestående av experter.

Hennes låt Hora din Moldova kan placeras i facket pop med en rejäl portion etniska inslag och är väl kanske inte vad som brukar få skandinaviska tittare att slänga sig på telefonerna, men hon bjuder utan tvekan på ett färgstarkt framträdande:

Resultat, topp 5:
1. Nelly Ciobanu - Hora Din Moldova - 36 poäng
2. Alexa - A Flight to the light - 27 poäng
3. Sun Stroke Project - No crime - 26 poäng
4. Olga Tira - Unicul meu - 24 poäng
5. Katalina Rusu - Sparky lady - 20 poäng

Andra bloggar om: , ,
Moldavien skickar Nelly Reviewed by Pierre on 13:17:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte, men för mig känns det här som det mest troliga vinnarbidraget av alla som släppts hittils. Låten lyckas balansera mer bred etnopop av typen som Sertab och Elena lyckades med, uppblandat med mer medelklassiga world music-vibbar som väst brukar falla för. Den som klarade det sist var väl Ruslana och se hur det gick.

    SvaraRadera
  2. Birdseed: Det har inte riktigt hunnit växa på mig ännu, men det första intrycket är positivt. Lagom exotiskt, lagom crossover - det kan komma att gå riktigt bra för Moldavien i år!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.