Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Norge - Semifinal III Grenland

Medan vi i Sverige i går hade premiär var Norge framme vid sin sista deltävling. Låtarna i de båda första deltävlingarna har inte imponerat på mig. Det gjorde de inte i går heller - med ett lysande undantag. Jag tippar att norrmännen lika gärna kan hoppa över den återstående finalen, utgången känns given, eller borde åtminstone vara det.

Precis som i de båda föregående deltävlingarna gästade en av deras schlagerveteraner programmet i pausen. I går var det Anita Skorgans tur. Efter ett hyllningsinslag framförde hon sin Oliver från 1979 till publikens jubel.

1. Sichelle - Left right
Sichelle har en av Norges bäst säljande singlar någonsin på meritlistan. Den här kommer knappast att upprepa bedriften, även om låten är habil r'n'b. Problemet är Sichelle själv. Hon vill gärna vara en ny Beyoncé eller Brandy, men hon har varken rösten eller scennärvaron för att ens komma i närheten av sina idoler.

2. The Rebelettes - Soul train
Tjejerna i the Rebelettes fann varandra genom deras gemensamma vurm för 60-talsmusik. Det hörs här i deras egenhändigt komponerade Soul train. Det är ett souligt dansvänligt och glädjefyllt nummer, kanske alltför välbekant dock och det står lite för stilla på scenen för att matcha en sådan låt.

3. Ovi - Seven seconds
Halvrumänske Ovi sjunger om att bli förälskad i sitt one night stand - det tog bara sju sekunder - sittande vid en flygel. Att hans idol och förebild är Billy Joel känns inte som en överraskning, men hans låt är alltför ospännande för att göra bestående intryck.

4. Jane Helen - Shuffled
En klaustrofobisk mardröm ska texten till Shuffled beskriva och jag tippar att fler än en norrman satte räkmackan i halsen när Christine Litlekalsøy tog i för kung och fosterland i sin vokala vomering i refrängen. Vi snackar hårdare rock med punkförtecken, och jag kommer på mig med att tycka det känns ganska uppfriskande.

5. Foxy - Do it again
De båda tonåriga tjejerna i Foxy gör en dansant poplåt som för tankarna till Sugababes. Inte helt fel, men rösterna är inte de starkaste och jag saknar hetta i numret som känns lite avslaget.

6. Sunny - Carrie
Jag gillade den här på förhandsklippet som låg ute före tävlingen. Solig surfpop inte helt olik den som är Beach Boys trademark. Jag hade dock förväntat mig något helt annat på scenen än Solgunn Ivana iförd hatt med flor, ett litet svart tygstycke och svarta stövlar. Intrycket blir schizofrent, det känns inte som om låten och framträdandet matchar alls.

7. Alexander Rybak - Fairytale
Sist ut av alla låtarna i Melodi Grand Prix i år kom den alltså till sist, låten som väl bara måste vinna tävlingen om två veckor? Alexander är både sångare, violinist och skådespelare och har skrivit sin låt själv. Fairytale har ett brett tilltal och skulle mycket väl kunna ge Norge minst en placering som matchar Maria Haukaas Storengs femteplats från i fjol. Alexander är stensäker och går rakt genom rutan samtidigt som hans violin som gimmick och historian texten berättar håller intresset på topp under tre minuter. Alexander Rybak till Moskva, något annat vore ett stort misstag.

Resultat:
Till final:
Alexander Rybak - Fairytale
Ovi - Seven seconds

Till siste sjansen:
Sunny - Carrie
Jane Helen - Shuffled

Utslagna:
Sichelle - Left right
The Rebelettes - Soul train
Foxy - Do it again

Andra bloggar om: , , ,
Norge - Semifinal III Grenland Reviewed by Pierre on 12:06:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Fairytale med Alexander Rybak tar hem spelet i Norge - och kanske i ESC-finalen.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.