Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Pinsamt, kvällspressen!

I förmiddags satt en tidigare medlem i den jury som väljer ut låtarna till Melodifestivalen, Johan Norberg, i SVT's Godmorgon Sverige och berättade att han faktiskt hade haft ett uppdrag när han satt i juryn. Han hade fått direktiv att inte välja vilken lallare som helst, nej han hade blivit förmanad att välja ett bidrag som skulle kunna konkurrera i Eurovision Song Contest.

Detta oerhört utmanande uttalande fick kvällspressen med Aftonbladet i spetsen att gå i taket under vinjetten Schlagerkriget. Christer Björkman anklagas för att ha påverkat juryn genom att ha ombett den att tänka Eurovision 2008, hits, internationellt och att det inte ska vara något som bara funkar lokalt i Sverige. En låtskrivare har till och med med anledning av detta gjort en polisanmälan. Oklart dock vilken brottsrubriceringen är.

Allvarligt talat... Exakt vad är nyhetsvärdet i att Christer Björkman gör sitt jobb? Om det istället hade varit fotbollslandslagets Lars Lagerbäck eller Tre kronors Bengt-Åke Gustafsson som hade suttit där i tv-soffan och erkänt att de ju faktiskt inte har fått välja de spelare de tycker är snyggast eller snällast, utan att de fått stränga direktiv att ta ut ett lag som skulle ha en chans att plocka hem vinsten i EM eller Karjala Cup, vilka rubriker hade ni då valt Aftonbladet?

Jag tycker det är kanon att tävlingen har en ansvarig som tar tävlingen på allvar och gör sitt yttersta för att vi ska kunna ta hem segern i Eurovision Song Contest, och jag har svårt att se vad de vill åstadkomma som hävdar att det är fusk att inte släppa in precis vem som helst i tävlingen. Vill man se orgier i pinsamheter har vi redan idolauditions en gång om året.

Media: Aftonbladet - "Christer Björkman anmäld för juryfusk", Aftonbladet - "”Björkman säger hur vi ska rösta”", Expressen - "Christer Björkman i jurybråk"
Andra bloggar om: , ,
Pinsamt, kvällspressen! Reviewed by Pierre on 17:55:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.