Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Svensk vinst på Irland etc

Ikväll var det dags för Irland att välja en uppföljare till förra årets kalkon i Eurovision Song Contest i en specialupplaga av RTÉ ONEs tvshow The Late Late Show.

Vinnaren valdes till 50% med hjälp av teleröster och till 50% med hjälp av fyra regionala jurygrupper. Bidragen kommenterades också av en expertpanel bestående av Jerry Springer, Linda Martin och Marty Wheelan. Deras funktion verkade dock mest vara att peppa deltagarna eftersom deras omdömen emellanåt kändes löjligt översvallande. Som pausunderhållning bjöds vi på eurovisionvinnarna från 1994, Paul Harrington och Charlie McGettigan som självklart gjorde sin vinnarlåt Rock'n'roll kids.

Här följer mina kommentarer till tävlingsbidragen under sändningen:

1. M.N.A - Flying
Tjejtrion M.N.A gör en glad upptempo poprocklåt uppställda vid vars en mikrofon utförande synkade lagom inspirerade rörelser till låten. Inte dåligt, men gör inget bestående intryck och vi har hört det här väldigt många gånger förut.

2. Laura-Jayne Hunter - Out of control
Det här var intressantare! Jag misströstade under de första sekunderna som verkade leda farligt nära The voice, men fick snabbt anledning att ändra det intrycket när låten visade sig ha ett beat. En ganska udda låt, som en keltisk folksång uppdaterad för dansgolvet, men dessvärre lite svår att få grepp om vid en första lyssning, och Laura-Jayne sjunger rejält surt emellanåt. Kan vara en vinnare i längden.

3. Lee Bradshaw - So what
Det här konceptet känns desto mer välbekant - fulsnygg manlig solist i smäktande ballad är väl närmast en synonym för irländsk eurovisiondeltagande vid det här laget. Som sådan är väl inte det här så tokigt även om inte heller Lee har en bra dag sångmässigt, men nae, vi behöver inte fler av den här sorten från Irland.

4. Johnny Brady - Amazing
Mossig upptempolåt som andas sommar, bekymmerslöshet och betydligt sydligare nejder än Irlands. Versen känns väldigt bekant men jag lyckas inte placera den. Frustrerande. Amazing lär inte ha något med vinsten att göra.

5. Kristina Zaharova - I wish I could pretend
Och jag önskar att jag kunde låtsas att det här var något annat än en sömnig ballad. Lettiska Kristina, som deltgo i den lettiska finalen ifjol, gör vad hon kan, men stackarn har ju inget material att jobba med. Snark.

6. Sinead Mulvey & Black Daisy - Et cetera
För tre veckor sedan kom svenske Jonas Gladnikoff (bilden) tvåa i den danska uttagningen som upphovsman till Heras Someday. Nu gör han ett nytt försök på Irland i en låt skriven tillsammans med Niall Mooney, Daniele Moretti och Christina Schilling. Sinead flankeras av fem tusenskönor och känns väldigt mycket vilja vara Avril Lavigne utan att ha rätt attityd och utstrålning. Trots det, det är catchy och i ett Moskva som verkar fyllas av ballader vore det här låten med klart mest potential till framgång där i det här startfältet.

När juryrösterna började fördelas stod det snabbt klart att Et cetera var jurygruppernas favorit, men resultatlistan var fortfarande jämn när telerösterna skulle fördelas. Alla de sex bidragen hade fortfarande vinstchans! Det visade sig dock att tvtittarna höll med teleröstarna; Irland skickar Sinead Mulvey & Black Daisy till Moskva! Grattis till Jonas Gladnikoff!

Resultat:
Siffrorna anger rösterna från jurygrupperna i Cork, Sligo, Limerick och Dublin samt telerösterna.
1. Sinead Mulvey & Black Daisy - Et cetera 10 10 10 8 40 = 78 poäng
2. Kristina Zaharova - I wish I could pretend 6 + 8 + 8 + 10 + 24 = 56 poäng
3. Laura-Jayne Hunter - Out of control 2 + 2 + 4 + 1 + 32 = 41 poäng
4. Lee Bradshaw - So what 1 + 1 + 2 + 6 + 16 = 26 poäng
5. Johnny Brady - Amazing 4 + 6 + 6 + 4 + 4 = 24 poäng
6. M.N.A - Flying 8 + 4 + 1 + 2 + 8 = 23 poäng

Andra bloggar om: , , ,
Svensk vinst på Irland etc Reviewed by Pierre on 00:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.