Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tittarna raaaasar mot melodifestivalen!

Reaktionerna i media så här dagen efter melodifestivalens första deltävling handlar i första hand inte om låtarna. De flesta verkar vara överens om att det var helt ok att det blev Alcazar och Emilia som fick de båda direktbiljetterna till Globen. Nej, istället ligger fokus på de nya reglerna.

Aftonbladet braskar på med rubriker som Röstfiaskot och Detta är ett skämt, SVT. Konkurrenten Expressen fyller i med att Det är lurendrejeri mot tittarna. Alltsammans med ordet skandal som ett eko i bakgrunden.

Kritiken handlar i första hand om att det är svårt att förstå förändringarna i tävlingen och läsarundersökningarnas dom är stenhård. Att svenska tvtittare är ett konservativt släkte när det kommer till deras melodifestival är ingen nyhet. Idag verkar det vara glömt, men det format vi idag använder med deltävlingar, Andra Chansen och en final möttes av exakt samma reaktioner när det genomfördes 2002. Trots det blev det en hejdundrande succé som blivit förebild för flera andra länders uttagningar.

Jag stör mig rejält på hur kvällspressen blåser under sådana reaktioner på det sättet och därmed gör dem mer "sanna" än de var från början. Att säga att årets nyheter är värdelösa redan nu är att gå händelserna i förväg. Jag tror snarare att ovana är ett mer rättvisande ord för situationen. För vad skulle det vara som är så knepigt att förstå? Ge reglerna ett par veckor att sätta sig och jag tror att tongångarna blir helt annorlunda.

Om jag har någon kritik mot gårdagen så handlar det i första hand istället om tekniska och produktionsmässiga missar, som bitvis halvtaskigt ljud, att man sabbade snabbgenomgången av Petra Medes klänningar och kanske framför allt att man släppte in den internationella juryn mellan det att Emilias finalplats blev klar och det att hon fick framföra sin låt igen. Jag vidhåller att de nya reglerna är ett lyft för tävlingen och att Petra Mede gjorde ett kanonjobb igår!

Här reder jag ut de nya reglerna. Här finns mina betyg och omdömen på låtarna i Göteborg.
Andra bloggar om: , , ,
Tittarna raaaasar mot melodifestivalen! Reviewed by Pierre on 14:18:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Nu har jag inte sett eländet och har inte heller gjort detta på mååånga år men blir lika fascinerad varenda gång man läser om hur dessa "Nu ska jag vara bäst program" visar sig göra sina lika "nu ska jag vara bäst tittare" så hiiimla besvikna.Snacka om IQ Befrielse ....

    Robban

    SvaraRadera
  2. Anonym: Mmm... Ett annat intressant fenomen är hur mycket folk som "inte tittar" engagerar sig i tävlingen! ;-) Sorry, couldn't help myself. :-D

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.