Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Estnisk vandrerska till Moskva

Det är hög tid att kolla in den gångna helgens finaler! En av dem var den estniska finalen, Eesti laul. Tio bidrag, internt utsedda, tävlade om att få den tveksamma äran att efterträda Kreisiraadio som Estlands representant i Eurovision Song Contest.

Efter att juryn och teleröstarna avlagt sina poäng utkristalliserades två bidrag till en superfinal. Ett av dem var juryns favorit, Urban Symphony, med Sandra Nurmsalu i spetsen, och låten Rändajad (Vandrerskan). Teleröstarnas favorit Destiny med Laura utmanövrerades av juryn som bara hade den som sexa. Den andra superfinalplatsen gick istället till See päev med Traffic.

När sedan tittarna fick hela makten att utse vinnaren av de kvarvarande två var det inget snack om saken. Hela 82% av rösterna hamnade hos Urban Symphony. Segern innebär att vi i år får två bidrag där solisten spelar violin, Norges Alexander Rybak gör ju det i sin Fairytale, och dessutom två låtar med ett likartat stråkarrangemang. Rändajads pop med etniskt anslag i ett sparsmakat framförande är ju inte alls olikt Sloveniens bidrag med Quartissimo. Jag tycker dock att det här håller högre klass och håller inte för omöjligt att Estland äntligen ska kunna nå finalen.

Andra bloggar om: , , ,
Estnisk vandrerska till Moskva Reviewed by Pierre on 19:01:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.