Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rysk rusningstid för Lettland

I december annonserade Lettland att man drog sig ur Eurovision Song Contest 2009 av ekonomiska skäl. Efter förhandlingar med EBU och sponsorer var de dock tillbaka på banan igen i januari, med en nedbantad version av Eirodziesma jämfört med de ursprungliga planerna. Istället för tre semifinaler blev det nu bara en, där tio finalister utkristalliserades inför finalen som gick av stapeln i lördags.

Där valdes tre bidrag ut till en andra omgång, superfinalen, med hjälp av en mix av juryröster och teleröster; en drömsk ballad framförd som en duett mellan Annija Putnina och Kristina Zaharova, som ju kom tvåa i den irländska uttagningen häromveckan, Natalija Tumševicas energiska poplåt och finalens enda bidrag på lettiska, framfört av Intars Busulis (bilden).

Den andra röstningsomgången vanns av Intars Busulis och hans Sastrēgums (Rusningstid), som därmed får åka till Moskva. Hans låt kommer där att framföras på ryska med titeln Probka. Intars har utstrålning, men jag blir inte klok på hans låt som mest känns rörig. Den ryska versionen kan du höra här, men så här såg det ut i lördags:

Resultat, superfinalen:
1. Intars Busulis - Sastrēgums
2. Natalija Tumševica - Dynamite
3. Kristina Zaharova & Annija Putnina - Angel of mine

Andra bloggar om: , ,
Rysk rusningstid för Lettland Reviewed by Pierre on 18:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.