Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ryssland hyllar mamma

Även värdnationen för Eurovision Song Contest, Ryssland valde sitt bidrag i helgen. En vecka före finalen annonserades en startlista med 15 bidrag för uttagningen, men i sista ögonblicket utökades den med ytterligare ett bidrag. Anastasia Prikhodko, vinnare av 2007 års ryska Idol, skulle nämligen ha deltagit i Ukrainas uttagning, men hoppade av i sista minuten på grund av skandalrykten som ifrågasatte trovärdigheten i det kommande resultatet av den ukrainska finalen. Istället fick hon frikort in i den ryska.

I finalen fick först teleröstarna rösta fram tre bidrag till en andra omgång, men där fick sedan en jury ta över rodret. Och vann gjorde... Anastasia Prikhodko och hennes hyllning till mamma, före en klassisk eurovisionballad med Valeriya och pojkbandet Quatro! Hennes bidrag är i mitt tycke ganska platt, i lördags dessutom kryddad med en hel del falska toner och överspel. Jag hade förväntat mig mer av värdnationen än så här efter de senaste årens räcka av kvalitetsbidrag.

Låten är en salig blandning av nationaliteter. Refrängen sjungs på ryska, versen på ukrainska, den är komponerad av en georgier och har fått text av en est. Vinsten har lett till debatt i rysk media, då somliga anser att landet bör representerat av en låt på ukrainska.

Resultat, topp tre:
1. Anastasia Prikhodko - Mamo 26% av rösterna
2. Valeriya - Back to love 14%
3. Quatro - Lyubov 12%

Andra bloggar om: , ,
Ryssland hyllar mamma Reviewed by Pierre on 19:28:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.