Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Spanien skickar s-märkt

Årets spanska uttagning till Eurovision Song Contest nådde sin kulmen i lördags, med ett rejält rörigt spektakel i Barcelona.

Först var det meningen att man skulle ha både den tredje och sista deltävlingen, Andra Chansen och finalen på samma kväll, men i sista minuten bestämde man sig för att skippa Andra Chansen helt, och istället skicka alla bidragen som skulle ha tävlat där till final. Det gjorde sändningen rejält lång, men upplösningen blev dramatisk.

När både juryns och teleröstarnas poäng fördelats visade det sig att två bidrag hamnat på samma poäng. Både Sorayas La Noche Es Para Mí och Melody Y Los Vivancos med Amante De La Luna, samma bidrag som toppade redan de inledande uttagningarna via omröstningar på nätet, stod på 22 poäng vardera. Det blev telerösterna som fick agera målfoto, vilket blev till Sorayas fördel.

Soraya Arnelas slog igenom när hon blev tvåa i spanska Idol, Operación Triunfo, 2005. Hennes tävlingslåt är bl.a. skriven av svenskgrekiske Dimitri Stassos och svenskgrekiska Irini Michas, som ju även tävlar i melodifestivalen i år som upphovsmän till Sofia Berntssons Alla.

La Noche Es Para Mí
nämns redan som en favorit bland eurovisionfans, men själv har jag inte hunnit bli frälst - även om Soraya är säker på scenen i sin hyggliga medelhavspoplåt. Så här såg det ut igår:

Resultat, topp 5:
1. Soraya - La Noche Es Para Mí (12 poäng av teleröstarna + 10 poäng av juryn = 22 poäng)
2. Melody Y Los Vivancos - Amante De La Luna (10 + 12 = 22 poäng)
3. Santa Fe - Samba House (8 + 8 = 16 poäng)
4. Mirela - Nada Es Comparable A Ti (7 + 6 = 13 poäng)
5. Virginia - True Love (6 + 5 = 11 poäng)

Andra bloggar om: , , , ,
Spanien skickar s-märkt Reviewed by Pierre on 18:25:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Intressant med ett såpass "orientaliskt" bidrag från Spanien. Stilen låter jävulskt lik den typen av grekisk pop som lånat massor från turkisk pop. (Som i sin tur har lånat tonspråket från genren arabesk, som är influerad av arabisk pop, som under de senaste åren har haft en enorm förkärlek för... Spanien och flamenco. Round and round a round it goes!)

  SvaraRadera
 2. Jamen det är ju just det, det här har vi ju hört i tävlingen såå många gånger de senaste åren. Det enda som är nytt är att just Spanien hakar på det tåget!

  SvaraRadera
 3. LA NOCHE ES PARA MI with SORAYA was written by;
  IRINI MICHAS; DIMITRIS STASSOS; JASON GILL AND FELIPE PEDROSO.
  It WON the finals in Spain and is ready for Moscow.
  IRINI MICHAS & DIMITRIS STASSOS also wrote "ALLA" in the swedish preselection...

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.