Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tjeckien skickar superzigenare till Moskva

När vi i Sverige valde Malena Ernman som vår representant i Eurovision Song Contest i lördags kväll var vi näst sist ut av de 42 deltagarländerna att välja bidrag och bara ett par timmar senare var även sista landet ut, Tjeckien, i land.

Den romska folkrapgruppen(!) Gipsy.cz, frontade av Radoslav "Gipsy" Banga, har spelat ihop sedan 2006. De har hunnit släppa två album och har turnerat flitigt runt om i Europa. De försökte få representera Tjeckien både 2007 och 2008 men föll båda gångerna på mållinjen. I fick de dock chansen när Tjeckien beslutade att utse sin representant internt efter de två senaste årens misslyckanden i tävlingen.

Under de två senaste veckorna har dock tjeckerna fått vara med och välja vilken låt Gypsy.cz ska tävla med, och i lördags blev alltså resultatet offentligt. Omröstningen vanns av Aven romale, en udda fågel i tävlingen, med Radoslav Banga som en halvgalen superzigenare i superhjältedräkt. Det återstå att se om det går bättre för Tjeckien i år, men refrängen har faktiskt viss plåstereffekt. Kolla in den här:

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Tjeckien skickar superzigenare till Moskva Reviewed by Pierre on 20:44:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.