Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Expertjurygrupperna - så funkar det

EBU har nu släppt mer info om hur det kommer att fungera med de tidigare omtalade expertjurygrupperna som ju kommer att stå för 50% av rösterna i årets Eurovision Song Contest.

Grupperna kommer att bestå av fem medlemmar vardera, alla med någon anknytning till musikindustrin och med spridning i ålder, kön och bakgrund.

Var och en av jurymedlemmarna kommer att få sätta ihop sin topp tiolista, vilka sedan läggs ihop. Juryns röster kommer sedan att viktas mot telerösterna så att de vardera står för 50% av värdet i poängen som kommer att delas ut från varje land. Varje land kommer alltså precis som vanligt att dela ut poäng en gång, enligt den nu klassiska modellen 12, 10, 8 osv. Skulle teleröstarnas och juryns poäng ge ett bidrag delad plats så väger teleröstarnas poäng tyngst.

Namnen på jurymedlemmarna kommer att offentliggöras av respektive tvbolag i anslutning till finalen, och jurygruppernas poäng kommer i efterhand att redovisas på Eurovision Song Contests officiella hemsida, eurovision.tv.
Expertjurygrupperna - så funkar det Reviewed by Pierre on 21:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.