Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett monumentalt fiasko?

Eurovision Song Contest 2009 är avslutat. Sverige lyckades ännu en gång ta sig till final och har därmed en ännu obruten rad av finalplatser bakom sig, en bedrift som få länder är ens i närheten av att matcha. Vi lyckades till slut lägga 21 av de 42 deltagande länderna bakom oss i resultatlistan. Knappast succé, men ändå ett riktigt hyggligt resultat. En nivå vi nu legat stadigt på under tre år i följd. Dessförrinnan hade vi nio topptioplaceringar på tio år. Återigen, en bedrift andra länder bara kan drömma om.

Ett facit som Aftonbladet idag beskriver som ännu ett monumentalt Sverigefiasko. Vilket gör mig nyfiken på rubrikerna i t.ex. Nederländerna. De bommade i år finalen för femte året i rad. Innan dess hade de fyra raka år med placering utanför topp tio. Året dessförinnan, 1999, nådde de en hepp, niondeplats! Vad skriver de? Uppmaningar till kollektivt självmord? Och nej, Nederländerna är inte ett enstaka extremt exempel. Kolla Belgien, Schweiz, Slovenien eller Estland! Eller the Big Four, Tyskland, Spanien, Storbritannien och Frankrike. De är visserligen direktkvaliciferade för final, men hur har de lyckats där de senaste tio åren?

Syndabocken för det monumentala Sverigefiaskot är så klart Christer Björkman. Det var ju han som tokröstade fram Malena Ernman till vinsten i mars, ett tilltag som Aftonbladet redan då dömde till ett misslyckande i Moskva. Nej, ut med Björkman och in med någon som kan släppa fram alla de där givna eurovisionvinnarna som Björkman så styvmoderligt gömmer undan varenda år. Då lär vi ha vinsten i Oslo nästa år som i en liten ask!

Media: Aftonbladet.
Andra bloggar om: , , ,
Ett monumentalt fiasko? Reviewed by Pierre on 16:46:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Riktigt bra skrivet, men det var väl 42 länder som tävlade? Eller räknar jag helt galet?

    18+19+5?

    SvaraRadera
  2. Tack! Och joo, visst var de 42! Lyckades komma åt 3an istället för tvåan. :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.