Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Hela Norden i eurovisionfinal!

Även Eurovision Song Contests andra semifinalen är avgjord, ytterligare tio finalister är utsedda och vi är därmed redo för final på lördag!

Enligt kommentatorerna Shirley Clamp och Edward af Sillén var temat för kvällen svenskar, men jag undrar om inte falsksång hade passat bättre. Vi bjöds på ett överflöd av falska toner och värst var polska Lidia Kopania som matchade sin I don't wanna live(!?) med dödsångestskrik. Det fanns dock starka ljuspunkter också. Norges Alexander Rybak övertygade, liksom grekiske Sakis Rouvas och jag gillade verkligen Kejsi Tola (bilden), hennes låt och hennes udda nummer. Vilken skillnad mot när hon vann den albanska uttagningen i december!
Att ryssarna blev så ilskna över Tingaliin i den svenska melodifestivalen fick för övrigt sin förklaring i kväll - de var besvikna över att vi hann före dem! Kvällens inledningsnummer kändes väääldigt välbekant. Hur var det nu med det onda i den klicheaktiga bilden av Ryssland huh..?

Resultatet då? Jodå, storfavoriterna höll och båda våra nordiska grannar gick vidare liksom svenske Arash (bilden), tävlande för Azerbajdzjan. Det gick dessutom lika bra att tippa här som i den första semin - jag lyckades pricka in nio av tio finalister den här gången också. Jag bommade Kroatien helt på bekostnad av grannarna Serbien, ett byte jag inte har något som helst problem med att stå ut med.

Till final (i den ordning de redovisades):
Azerbajdzjan: AySel & Arash - Always
Kroatien: Igor Cukrov & Andrea - Lijepa Tena
Ukraina: Svetlana Loboda - Be my Valentine
Litauen: Sasha Son - Love
Albanien: Kejsi Tola - Carry me in your dreams
Moldavien: Nelly Ciobanu - Hora din Moldova
Danmark: Brinck - Believe again
Estland: Urban Symphony - Rändajad
Norge: Alexander Rybak - Fairytale
Grekland: Sakis Rouvas - This is our night

Utslagna:
Serbien: Marko Kon & Milan Nikolić - Cipela, Irland: Sinead Mulvey & Black Daisy - Et Cetera, Lettland: Intars Busulis - Probka, Polen: Lidia Kopania - I Don't Wanna Leave, Cypern: Christina Metaxas - Firefly, Slovakien: Kamil Mikulčík & Nela Pocisková - Leť Tmou, Slovenien: Quartissimo - Love symphony, Ungern: Zoli Ádok - Dance with me, Nederländerna: De Toppers - Shine.

Andra bloggar om: , , , , ,
Media: Aftonbladet, SvD, DN, Expressen.
Bilder: eurovision.tv
Hela Norden i eurovisionfinal! Reviewed by Pierre on 23:11:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Polens bidrag var nästan lika hemskt som programledarna! Förra semifinalen var bättre!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.