Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Pierre tippar finalresultatet!

Antar att det inte går att hålla på det mycket längre - det är hög tid att försöka tippa hur det går ikväll! Vilket känns lite som Mission Impossible i år när förutsättningarna ändrats och halva makten lagts i händerna på jurygrupperna. Men men, jag gör ett försök:

Åtta år i rad har nu tävlingen vunnits av ett land som aldrig vunnit förut. Om den trenden ska hålla i sig tror jag det ligger närmast till hands att finalen nästa år går av stapeln i Baku. Azerbajdzjans Arash & AySel serverar ett färgstarkt nummer och deras Always har ett brett tilltal som kommer att räcka långt. Särskilt om de klarar att pricka tonerna ikväll, det har varit si och så med det hittills. Bland övriga vinnaroskulder tror jag att både Bosnien Hercegovina, Island och Albanien kommer att få fina placeringar, men utan att nå ända fram.

Greklands Sakis Rouvas deltar ju i år för andra gången. För fem år sedan blev han trea med Shake it och jag tror att han gör en Chiara och kniper en pallplats den här gången också, kanske till och med av högre valör än 2004 års brons. Både mina öron och ögon är överens om att This is our night är starkare än Shake it och att den har allt man kan förvänta sig av en vinnare. Risken är möjligen att den faller på jurygrupperna...

Buzzet omkring den stora förhandsfavoriten hittills, Norges Alexander Rybak, har lagt sig något under moskvaveckan tack vare ett par oinspirerade rep och konkurrenter på framfart, men jag låter ändå Fairytale bli mitt grundtips. Hittar Rybak formen ikväll blir det svårt för Europa att värja sig, och jag tror att han ligger bra till hos juryn.

Ett par dark horses måste jag också slänga in. Storbritanniens Jade Ewen har det inte snackats mycket om - förrän finallottningen blev klar. Är det någon som kommer att ha fördel av lottningen så är det just hon, med den enda balladen i andra halvan av fältet. Att den dessutom är säkert och stilfullt framförd kan säkert förlåta en del av dess brist på originalitet. Sorry Yohanna, men jag tror att det här blir årets ballad. Trots allt.

Ukrainska showlokomotivet Svetlana Loboda är den av de förhandstippade jag minst av allt vill se vinna, men jag tvingas inse att hon säkert kan klara att förblinda en bra bit Europa med sin show. Den heter duga, men det gör inte låten. Alls. Tvärtom är det med franska Patricia Kaas. En kanonlåt med noll show. En tänkbar juryfavorit, men hur långt kan det räcka?

Malena Ernman och Sverige då? Njae, hur gärna jag än vill så tippar jag att vi får vara riktigt nöjda om vi slinker in längst ned på topp 10, men förmodligen landar vi snarare en bit under. 12a?

Det är ett riktigt starkt finalfält i år, vilket t.ex. kan illustreras av att det känns ÄNNU svårare att tippa årets jumbo. Ska värdlandet bomba helt och landa sist? Ja helt omöjligt känns det inte. Själv hoppas jag att det blir israeliskorna, men jag tippar att Chiara, Alex swings Oscar Sings, Sasha Son och Waldo's People också får det tufft ikväll.

Hmm... att tippa låtarna på topp tio känns som en hygglig utmaning, men deras inbördes ordning som nära nog omöjligt. För skojs skull gör jag ett försök i alla, mitt tips för topp tio får bli så här:

1. Norge: Alexander Rybak - Fairytale
2. Grekland: Sakis Rouvas - This is our night
3. Azerbajdzjan: AySel & Arash - Always
4. Ukraina : Svetlana Loboda - Be my Valentine
5. Storbritannien: Jade Ewen - My time
6. Bosnien Hercegovina: Regina - Bistra Voda
7. Armenien: Inga & Anush - Jan jan
8. Turkiet: Hadise - Düm Tek Tek
9. Albanien: Kejsi Tola - Carry me in your dreams
10. Island: Yohanna - Is it true?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,
Media: Aftonbladet, Expressen, SvD, DN.
Pierre tippar finalresultatet! Reviewed by Pierre on 19:31:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.