Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Färre deltagarländer i Eurovision?


Redan förra året talades det om att rådande lågkonjunktur skulle tvinga fler länder att stå över tävlingen. Flera länder övervägde att kasta in handduken, men i slutändan deltog ändå hela 42 länder i Moskva.

Till nästa år ser det dock ut att bli färre. Förra veckan meddelade Ungern att de står över på grund av ekonomiska begränsningar och Tjeckien gjorde detsamma redan i somras. Även Estland och Andorra flaggar för att de sannolikt inte kommer att kunna delta, men definitiva beslut är ännu inte tagna i deras fall.

Förra året drog sig Lettland ur av ekonomiska skäl, ett beslut som sedan togs tillbaka efter att man skaffat nya sponsorer och bantat ned den nationella uttagningen.

En annan faktor som kan komma att påverka antalet deltagarländer är det spända läget mellan Armenien och Azerbajdzjan. Armenien beskyller Azerbajdzjan för att ha täckt över röstningsnumret till det armeniska bidraget i deras sändningar från Moskva i maj. De hotar med att bojkotta tävlingen om inte azererna straffas för detta. Ärendet är under utredning.

Andra bloggar om:
Färre deltagarländer i Eurovision? Reviewed by Pierre on 18:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.