Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Artisterna för deltävling I och II är här!

Idag har artisterna i de två första deltävlingarna av nästa års melodifestival avslöjats. Eller snarare större delen av dem - startfältet i Övik är komplett, medan Sandvikengänget kommer att fyllas på med en ännu okänd joker. Artisten till webjokervinnaren, som kommer att tävla i Sandviken är inte heller klar ännu.

Fältet innehåller få otippade namn. Åtskilliga av dem har återfunnits i spekulationerna ända sedan de tävlande låtarna blev kända. Noterbart är dock att bidraget som blev diskat häromdagen har ersatts av The Saviour, skriven av Henrik Janson och Tony Nilsson, som kommer att framföras av Anders Ekborg. Enligt Ekborg är hans bidrag en pampig och svårsjungen låt med glimten i ögat.

Deltävling I - Örnsköldsvik 6 februari:

Jenny Silver - A Place To Stay (Torben Hedlund)
Efter några år som svensktoppstjärna och dansbandsdrottning i Candela på 90-talet, då med efternamnet Öhlund, har hon på senare år mest hörts och synts i musikaler som Evita och Jesus Christ Superstar.

Jessica Andersson- I Did It For Love - (Kristian Wejshag, Lars "Dille" Diedricson)
Jessica är tillbaka igen! Som den ena halvan av Fame vann hon ju 2003 med Give me your love. Sedan dess har hon varit med tre gånger till; 2004, 2006 och 2007.

Salem Al Fakir - Keep On Walking (Salem Al Fakir)
Fältets joker. Läs mer här.

Pain Of Salvation - Road Salt (Daniel Gildenlöw)
POS är progressive metalbandet från Eskilstuna där Gildenlöw är frontfigur. Om deras tävlingslåt säger Gildenlöw att den är en skör låt som vägrar att ge upp, om en resa i människans dunkla vrå, där vi inte vill synas men är.

Frispråkarn - Singel (Håkan Bäckström, Hamed K-One Pirouzpanah)
Frispråkaren, aka Håkan Bäckman, är rappare från Sollentuna med ett album i ryggen. Han nämner Kanye West och Stevie Wonder som förebilder och utlovar ett galet dansant beat med målande text, i en blandning av hiphop och R&B.

Anders Ekborg - The Saviour (Henrik Janson, Tony Nilsson)
Ekborg behöver väl knappast någon vidare presentation som den veteran han är i både skådespelar- och musikalfacken? Jag tycker det är kul att han finns med här!

Ola - Unstoppable (Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson)
Ola Svensson är tillbaka i mello, två år efter att han gick till Andra Chansen med Love in stereo. Den här gången efter att ha precis vunnit en bredare publik som vinnare av höstens upplaga av Köslaget.

Linda Pritchard - You're Making Me Hot-Hot-Hot (Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
Linda var med i Idol 2008 där hon rök under kvalveckan. Sedan dess har hon körat bakom andra artister, t.ex. i Melodifestivalen, men nu senast på Magnus Ugglas revyturné. Tidigare i höstas släppte hon en singel, Fast Car - en cover på Tracy Chapmans hit.

Deltävling II - Sandviken 13 februari:

Artist ej klar - Come And Get Me Now - (Mia Terngård, Stefan Lebert)
Webjokervinnaren. Läs mer om dem här.

Andra generationen och Dogge - Hippare Hoppare (Vlatko Ancevski, Vlatko Gicarevski, Douglas Leon, Mats Nilsson, Teddy Paunkoski, Otis Sandsjö, Stevan Tomulevski)
Kebabpizza Slivovitza-gänget är tillbaka, den här gången uppbackade av Latin Kings-Dogge. Balkanröj mixad med hiphop utlovas en fusion som ska låta balkan reggaeton.

Anna-Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut (Danne Attlerud, Stefan Woody)
Espinosa fick en hit 2005 med ledmotivet till Livet med Rosa; To win my love. Förra året kom debutalbumet Glowing with you. Hennes tävlingslåt beskrivs som en stämning, om en uppriktig känsla av förlust.

Eric Saade - Manboy (Peter Boström, Fredrik Kempe)
Den 19-årige skåningen har blivit en snackis sedan han hoppade av pojkbandet What's up i våras för att göra solokarriär. Debutsingeln Sleepless, även den skriven av Boström/Kempe, släpps nu i dagarna. På skvallerfronten kan nämnas att han är tillsammans med mellobekanta Molly Sandén.

Hanna Lindblad - Manipulated (Sarah Lundbäck, Hayden Bell, Erik Lewander, Iggy Strange-Dahl)
Östgötska Hanna har en examen från balettakademin. Sedan hon tog den jobbar hon för att leva drömmen som musikalstjärna. Det går bra; 2007 vann hon en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll som Kathy i Singin' in the rain. Här tävlar hon med en sexig, club/dance-låt med starka RnB-influenser.

Kalle Moraeus & Orsa spelmän - Underbart (Lina Eriksson, Johan Moraeus)
Inte heller här behövs väl mycket till presentation? Orsa spelmän har över 20 år på nacken nu efter att Benny Andersson dragit ihop dem 1988. Flera av medlemmarna återfinns också i Benny Andersson Orkester.

Andreas Johnsson - We Can Work It Out (Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda)
Efter deltagande tre år på raken 2006-2008 stod han över i år - för att alltså åter vara med nästa år.

Media: SVT, Expressen, Expressen, Aftonbladet, DN, SvD.
Andra bloggar om:
Artisterna för deltävling I och II är här! Reviewed by Pierre on 12:53:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Jag tror du kastat om bidragen något (eller inspirerats av SVTs felaktiga uppdatering först).

  Kolla in hos oss så får du det rätt. ;)

  SvaraRadera
 2. Ah... jag har inte kastat om någon, jag kopierade rakt av från SVT - som själva verkar ha fått det hela om bakfoten. Nu är det dock fixat, både här och hos SVT. :)

  SvaraRadera
 3. Kul att få hänga med lite här också! Som sagt, rörigt blev det, Svt, men nu ska det väl blivit rätt!

  SvaraRadera
 4. Alltså kul att se får man ju ändå säga trots förvirring. Min favorit är då Linda Pritchard förstås.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.