Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Åt helvete för sent diskad

Melodifestivalbidraget Åt helvete försent, skrivet av Mårten och Lina Eriksson tillsammans med Susie Päivärinta, har diskats. Bakgrunden är att SVT inte varit överens med upphovsmännen om vilken artist som ska framföra bidraget.

I gårdagens Expressen berättades att Sara Löfgren, som är upphovsmännens förstaval, liksom Mathias Holmgren som sjöng på demon ratats av SVT som ville se Rikard Wolff som artist. Lina bekräftade: Det stämmer att vi och SVT inte alls är överens och att de nu gått vidare i urvalsprocessen utan oss. Vi kan inte längre själva bestämma vem som ska sjunga i Melodifestivalen.

Idag säger Melodifestivalens projektledare, Thomas Hall, att han beklagar situationen, men att man inte har något annat val än att diskvalificera - man måste acceptera att SVT har sista ordet i valet av artist.

För min del kan jag förstå poängen med att regeln finns, men har desto svårare att förstå varför man i det här fallet inte kan tillmötesgå upphovsmännens önskemål om en annan artist än Wolff. Upphovsmannatrion är rutinerad, och deras förslag på artister låter inte särskilt långsökta. Med den bakgrundsfakta som lämnats är tanken att SVT står på sig bara för att de kan inte särskilt långt borta.

Det diskvalificerade bidraget finns att lyssna på här. Vilket bidrag som kommer att ersätta meddelas senare.

Media: Expressen, x2, Aftonbladet, SVT.
Andra bloggar om: , , , ,
Åt helvete för sent diskad Reviewed by Pierre on 18:52:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Väldigt tråkigt att låten inte fick vara med. Känns onekligen som om SVT (Björkman) fått lite storhetsvansinne. Som sagt, tråkigt.

    SvaraRadera
  2. Det är svårt att dra slutsatser, vi har inte fått mycket fakta om omständigheterna, men visst, tråkigt är det allt.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.