Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovisionkortisar

I Sverige tar Melodifestivalen 2010 allt fastare former, medan stora delar av Europa ännu ligger kvar i startblocken. Här är ett axplock av nuläget i några länder:

Jag rapporterade häromdagen att Estland såg ut att behöva avstå deltagande av ekonomiska skäl. Nu blir det inget av med det skräckscenariot, efter en donation på 96'000 euro från Enterprise Estonia är det nu klart att vi trots allt får se Estland i Oslo nästa år.

Polen testar ett nytt uttagningsformat den här säsongen under namnet Krajowe Eliminacje, med den stora skillnaden att utländska artister och upphovsmän nu utestängs. Ingen G:son i Polen 2010 alltså! Samma teleröstningssystem som i Eurovision Song Contest kommer att användas, där röstningslinjerna öppnas redan när första låten börjar spelas. Tävlingen går av stapeln den 14 februari.

Malta har en konflikt mellan tvbolaget och den tidigare ordföranden för Malta Eurosong, Grace Borg, gjort att man nu får skjuta på de nationella uttagningarna som var tänkta att börja nu den 9e.

I Slovakien har deadline för att skicka in bidrag passerat. En jury kommer att gå igenom bidragen för att välja ut de som får delta i de tre inledande uttagningsomgångarna som kommer att hållas i mitten av januari. Dessa kommer att följas av två semifinaler och en final.

Det har ryktats att Liechtenstein kommer att eurovisiondebutera 2010 eftersom de visat intresse för att bli fullvärdiga medlemmar i EBU. Nu har deras tvbolag 1FL dock annonserat att planerna läggs på hyllan - av ekonomiska skäl.

I Norge spekuleras det vilt om vilka artister som kommer att delta i Melodi Grand Prix. Intresset är ju på topp efter Alexander Rybaks vinst och man hoppas kunna locka riktigt stora namn. Enligt Verdens Gang är Maria Haukaas Storeng klar för tävlingen igen, jämte Mira Craig som skrev hennes Hold on be strong och pojk(?)bandet A1. Även Rolv Løvland som bland annat skrev de norska vinnarbidragen La det swinge och Nocturne sägs ha ett bidrag med. Inget har ännu bekräftats av NRK.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 13:31:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.