Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta har hämtat sig

På Malta har man nu hämtat sig efter de interna stridigheter som gjorde att man sköt upp starten för den nationella uttagningen till Eurovision Song Contest som skulle ha blivit av tidigare den här månaden.

123 bidrag har kommit in till arrangören, tvbolaget PBS, vilket ju är några färre än förra årets 182. Det kan förklaras av de tuffare reglerna - i år utesluts utländska upphovsmän helt och bara en låt per artist tillåts.

De 123 bidragen kommer att sättas i händerna på en internationell jury i början av december, som får till uppgift att sålla fram de 36 bästa. De 36 utvalda kommer sedan att kallas till att framföra sin låt för en annan jury. De som klarar det nålsögat är klara för semifinalheat, där sex bidrag åt gången tävlar mot varandra under sex veckor om en av 20 platser i finalen som kommer att äga rum den 20 februari. Hela vägen delar folket och en expertjury jämt på röstningsmakten.

Andra bloggar om: ,
Malta har hämtat sig Reviewed by Pierre on 23:40:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Nu förstår jag inte riktigt vad den andra juryn har för funktion, det blir ju 26 bidrag kvar ändå? (6 x 6)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, det där låter kryptiskt! Jag tänker mig att de fyller på med bidrag från de som ratats av den första juryn om något av de 36 inte faller den andra juryn i smaken. Får forska vidare om hur det egentligen ligger till!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.