Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nederländerna har smurfat

Det gick ju inget vidare för Nederländerna i Moskva, trots att de skickade de på hemmaplan omåttligt populära De Toppers. Skam den som ger sig. De fortsätter att satsa på stora, väl meriterade namn när de nu har valt upphovsman till nästa års bidrag.

Den nu 74-årige Pierre Kartner (alias Vader Abraham) är Nederländernas bäst säljande kompositör genom tiderna, och på meritlistan har han en låt som låg etta i 16 länder och ett album som sålde över 30 miljoner. Inte illa! Om det inte vore för att låten är den klassiska Smurfsången och albumet smurfarnas första från 1977 med de välkända sångerna som alla förknippar med de tre äpplen höga varelserna - där Kartner står för den pitchade sången.

Han är inte helt oerfaren i eurovisionsammanhang heller då han skrev landets bidrag 1973, De Oude Muzikant med Ben Kramer som då slutade på en fjortondeplats.

Den nederländske kommentatorn Cornald Maas är entusiastisk över valet och jämför med britternas framgång förra året då de lät veteranen och legenden Andrew Lloyd Webber skriva deras bidrag My Time.

Hmm... dags för reality check kanske? Det ÄR skillnad på äpplen och päron! Det är inte utan att man undrar om holländarna lever i ett parallellt universum och varför de återigen väljer att helt ignorera att de har en blomstrande scen med samtida musik. Låt oss bara hoppas att de håller Smurfarna hemma i vår.

Andra bloggar om: , ,
Nederländerna har smurfat Reviewed by Pierre on 13:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.