Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ny etta på webjokerlistan!

Dagens webjokereliminering var inte precis glädjande, för ut åkte idag det i mitt tycke mest spännande av de kvarvarande bidragen, Siberias och Peter Månssons Hot for the night. Aj aj aj...

Vi har fått en ny etta på listan, då förstaplatsen just nu intas av My kind of love, ett bidrag som jag sågade ganska rejält när jag recenserade de tio då kvarvarande bidragen häromdagen (se här). Jag fick svar på tal i kommentarerna av Genjor McNell som framför låten, där han håller med om att han sjunger illa och därför betonar att det inte kommer att bli han som framför låten om den skulle vinna: Det skulle ju vara katastrof. Istället ger han en glimt av sin vision för låten: Det är ett gäng dansare och sångare på 6-8 proffs som gör en kaxig, modern och internationell dansshow á la eurovision som melodifestivalen aldrig har haft. Jag har sett att han flitigt försökt framföra den visionen bland schlagerbloggarna, en kampanj som åtminstone just nu satt honom i vinnarhålet. I mina öron och ögon kommer ett omfattande arbete krävas om My kind of love ska kunna konkurrera i melodifestivalen, men visst låter visionen spännande. Sex elimineringar återstår innan vi vet om han får chansen!

Så här ser hela listan ut just nu:
1. My kind of love - Genjor McNell (Jörgen Frinell)
2. Come and get me now - MiSt (Mia Terngård)
3. Break free - Jessica Friberg (Jessica Friberg)
4. Love for people - Ingela Hemming (Ingela Hemming)
5. När vi har landat - Johan Skoog (Johan Skoog, Martin Hägglund)
6. Kärleken vänder allt - Adam Sandahl Grupp (Adam Sandahl)
7. I'll make you want me - Mark Woznicki (Mark Woznicki)

Andra bloggar om: , , ,
Ny etta på webjokerlistan! Reviewed by Pierre on 12:30:00 Rating: 5

10 kommentarer:

 1. Vilka "6-8 proffs dansare och sångare" ska han få ihop på ett par månader? Känns som att är man så bra är man redan bokad och kan/vill inte sätta sitt liv på "paus" för att bara få uppträda i Sverige med denna låt (som är hemsk) För vinna hela skiten i sverige lär de inte göra! ha ha!!!

  SvaraRadera
 2. Rent musikaliskt är detta en katastrof.
  Antagligen är det den homogena grupp sclagermänniskor som vill ha en BWO-touch
  som bara hittade den här låten att rösta på.
  Rent usel.

  SvaraRadera
 3. Lite bloogosfärkommentarer:

  "Låten är en discodänga sätter sig som ett klister under fotsulan, den släpper inte taget helt enkelt." Mickes schlagerblogg,

  "en catchig danshit som kryddats med tonartshöjningar och discobeat" QX

  "Men jag startade dagen med att rösta på en ny favorit i startfältet, "My kind of love" -jag gillar den här lilla enkla dansbagatellen" Bjoernes blogg

  "Min favorit är: 104 My kind of love" - Britts betraktelser

  SvaraRadera
 4. Genjor:
  Haha... allvarligt? Snacka om att rycka ur sitt sammanhang! Den kompletta recensionen i QX lyder så här:

  "Fjolla som alltid drömt om att bli stjärna och är övertygad om att han kan frälsa Sverige med en catchig danshit som kryddats med tonartshöjningar och discobeat. Resultatet är skrämmande uselt. Trots att musiken kanske har ett litet uns av potential förstörs allt av den lökiga texten, de billiga discoljuden och killens röst. Slutsekunderna av låten kan nog vara det mest outhärdliga jag hört i år."

  Ganska fräckt att klippa som du gjorde och få det att låta som om recensionen var positiv va..? Har du gjort likadant med de andra klippen är de värda ganska exakt nada.

  SvaraRadera
 5. min poäng är att inne i den total sågningen av qx finns ett konstaterande av att det är

  "en catchig danshit som kryddats med tonartshöjningar"

  sen att de tycker att resultatet e uselt eller helheten men de tror att jag ska skutta runt där och sjunga falskt....

  SvaraRadera
 6. Heja "När vi har landat" - bästa låten som är kvar!

  SvaraRadera
 7. Den här tävligen kommer att sluta i en katastrof!

  SvaraRadera
 8. Ser ut som min favorit ligger risigt till. Hur i all friden kan det vara så att "Love for people" mfl kommer att va kvar isåfall....Nej hörrni...Glöm inte bidragen som är faktiskt braiga!!! röstar på dem inna de åker ut!!!

  073 I'll Make you Want me!!!

  SvaraRadera
 9. Det enda bidrag jag ser kan bli bra på scen är Break Free! Jag har dragit upp volymen på max och med rätt tryck bakom är den sjukt bra, riktig festlåt! Det skulle vara pinsamt om My kind of love vann! Då får de lägga ner tävlingen till nästa år!!!

  Jag kunde inte sagt det bättre själv, och citerar därför den nuvarande ledaren "Tyckte det var synd att “När Vi Har Landat” åkte ut ur tävlingen, vilken otroligt bra röst Johan Skoogh har! Gillar också Break Free jättemycket då den lätt fastnar och Jessica Friberg sjunger bra, min favorit om inte vårt bidrag går vidare och vinner tävlingen"

  SvaraRadera
 10. Ja, troligen sa det ar

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.