Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

00-talets bästa mellolåtar

Vad passar bättre så här under decenniets sista skälvande timmar än att summera de senaste tio årens bästa melodifestivallåtar? Med 276 låtar att välja mellan var det sannerligen ingen lätt uppgift. Hur jämför man låten man älskade glödande hett sönder och samman när det begav sig men knappt orkar höra längre med låten som vuxit sig stark med åren? Låten som hade tagit hem hela tjottaballongen om den bara fått chansen med den hopplöst chanslösa låten som går rakt in i hjärteroten varje gång man hör den?

Well, jag har gjort ett försök i alla fall. Efter beslutsångest och darlingkilling på löpande band - här har du 00-talets trettio bästa - som jag ser det:

1. BWOLay your love on me
Hur svår listan än var att göra så var förstaplatsen helt självklar hela tiden. En enda gång under decenniet har jag fått känslan av att vi har en låt som kan ta hem rubbet. Den 23 februari förra året satt jag på första raden i Cloetta Center i Linköping och glömde att andas under de tre minuter BWO stod på scenen. Jag var fast redan ifrån introt och med hjälp av en drivande basgång, en Martin Rolinski som åt publiken och kamerorna med blicken, en mördarrefräng som fortfarande slår rakt i solar plexus och ett av decenniets bästa scennummer så blev både schlagerextasen och syrebristen total. Jag återkommer fortfarande till Lay your love on me när jag behöver en vitamininjektion, det rycker ännu i dansfötterna varenda gång och jag letar fortfarande efter mobilen när jag hör introt efter ett år med det som ringsignal. Jag är ledsen Sverige, men jag kan aldrig förlåta att ni sejfade och skickade en blingförklädd skaraschlager till Belgrad istället för bidraget som hade sopat mattan med motståndet där - och det grämer mig fortfarande något fantastiskt att jag aldrig kan få det bekräftat. Här har ni den igen, decenniets bästa mellolåt:

2. Lena PhilipssonDet gör ont
3. Måns ZelmerlöwCara mia
4. Sanna NielsenHela världen för mig
5. AlcazarStay the night
6. Sanna NielsenEmpty room
7. Arja SaijonmaaVad du än trodde så trodde du fel
8. Nina & KimEn gång för alla
9. AlcazarAlcastar
10. Malena ErnmanLa voix
11. Sonja AldénFör att du finns
12. Shirley ClampMin kärlek
13. BarbadosSe mig
14. Shirley ClampAtt älska dig
15. Sarah Dawn FinerMoving on
16. Jessica AnderssonKalla nätter
17. Lili & SusieShow me heaven
18. Jessica FolckerOm natten
19. Suzzie TapperVisst finns mirakel
20. CaracolaSmiling in love
21. Magnus CarlssonLive forever
22. Marie LindbergTrying to recall
23. HannaAnropar försvunnen
24. Jan JohansenSista andetaget
25. The Attic feat. ThereseThe arrival
26. EvanUnder your spell
27. FameGive me your love
28. Nanne GrönvallHåll om mig
29. AutoloveBulletproof heart
30. BarbadosVärlden utanför

Så där! Nu är det din tur!

Andra bloggar om: , ,
00-talets bästa mellolåtar Reviewed by Pierre on 22:51:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Min lista ligger här:

    http://www.lista.se/listor/melodifestivalen---25-basta-latarna-pa-00-talet-708/

    SvaraRadera
  2. jag tycker verkligen att bwos låt är bäst
    dom äger. grät så mycket för att dom inte vann.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.