Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

39 länder tävlar i Oslo

Idag lät EBU täckelset falla ifrån listan av deltagarländer i nästa års Eurovision Song Contest. Som jag tidigare berättat så avstår Andorra, Montenegro, Tjeckien och Ungern den här gången, medan Georgien kommer tillbaka. Antalet deltagare stannar den här gången därmed på 39, tre färre än förra året.

Litauen tackade ju officiellt nej vid deadline för ett par veckor sedan, med brasklappen att de gärna deltar om de lyckas skrapa ihop pengarna som krävs. Det har de tydligen lyckats med eftersom de nu finns med i listan.

The Big Four (Spanien, Storbritannien, Frankrike och Tyskland) samt förra årets vinnare (Norge) är direktkvalificerade till finalen den 29 maj medan övriga 34 först tävlar i en av de båda semifinalerna den 25 och 27 maj. Tio bidrag från vardera semi går till final, vilket gör att deltagarantalet i finalen kommer att bli 25 i år också. En liten smula lättare att ta sig till final i år alltså.

Lottningen för vilket land som kommer att tävla i vilken semi kommer att ske i början av februari, medan startordningen lottas den 22 mars.

Läs även andra bloggares åsikter om
39 länder tävlar i Oslo Reviewed by Pierre on 14:46:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.