Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

EBU straffar Spanien och Azerbajdzjan

Två skandaler från Eurovision Song Contests finalvecka i Moskva i våras har nu till sist fått sin upplösning.

Spanien valde att, mot EBUs regler, inte direktsända den andra av semifinalerna vilket gjorde att spanjorerna inte fick möjlighet att telerösta. Istället valde man att direktsända tennismatchen mellan Fernando Verdasco och Juan Monaco i Madrid Opens tredje omgång, medan det spanska eurovisionröstandet överläts på en jury. Spanska eurovisionfans rasade och andra länder krävde diskvalificering. Verdasco vann tennisen, Spanien blev nästjumbo i finalen - och nu har EBU utdömt en ännu okänd summa euro i böter.

I fallet Azerbajdzjan har konstaterats att det azeriska tvbolaget blurrade röstningsnumret till ärkefienden Armeniens bidrag, Jan jan med Inga & Anush, samtidigt som man störde tvsignalen under framförandet av deras bidrag. Dessutom togs azerer som röstat på grannlandet in för förhör hos polisen. Europa stämde upp i ett stort aja baja, vilket nu EBU instämmer i och ger azererna 2'700 euro (~28'000 kr) i böter samtidigt som man hotar med avstängning upp till tre år om tilltaget upprepas. Azeriska bidraget Always med Arash & AySel fick för övrigt en poäng av Armenien.

Jag tycker det är kanon att EBU håller på reglerna, men 2'700 euro är ju jordnötter i förhållande till vad azererna faktiskt gjorde. Straff som inte känns är liksom... inget straff.

Andra bloggar om:
EBU straffar Spanien och Azerbajdzjan Reviewed by Pierre on 18:27:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.