Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett knippe eurovisionkortisar

Nu har spanska TVE släppt fler detaljer om upplägget för deras eurovisionuttagning, Tu país te necesita. Från den 4 december och en månad framåt kan intresserade ladda upp sitt bidrag i videoform på tvbolagets eurovisionsajt. Direkt därefter läggs de bidrag som möter reglerna ut på sidan och en röstningsperiod på tre veckor påbörjas där fem röster per giltig mailadress kan avläggas per dag.

Även Nederländerna har släppt fler detaljer. Förra veckan offentliggjordes ju Pierre Kartner som den som ska skriva landets eurovisionbidrag den här gången. Vem som ska framföra det kommer att avgöras i två stora tvshower den 31 januari och 7 februari. I den första kommer artisterna, som sägs vara relativt okända, att presenteras. I den andra kommer Kartner själv att utse vinnaren.

Vitrysslands uttagning, Musikal Court, går framåt. Vi har redan fått de första två omgångarna av låtar och från dem är tre finalister nu klara. Ilya Želdakoŭs Milaya och Valery Golovkos My time är vidare som juryns val, medan folket röstat fram Ivan Babiščevičs Bank som sin vinnare i den första av deltävlingarna.

Våra danska grannar siktar högt i år - målet är att skicka ett bidrag som kan vinna. En storslagen final i Ålborgs Gigantum den 6 februari utlovas, och nu har ett viktigt steg tagits: En kvartett värdar har utsetts. Huvudvärdar blir tvvärden Felix Smith och den danskgrönländska sångerska Julie Berthelsen. De kommer att backas upp av tv-legenden Jørgen de Mylius och melodi grand prixditon Keld Heick, som ju skrivit åtta av Danmarks tidigare eurovisionbidrag varav fem hamnade på topp tio.

Andra bloggar om: , , , ,
Ett knippe eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 18:47:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.