Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finaldags i Idol ikväll!

När listan över artister till nästa års melodifestival blev klar i måndags kunde man räkna till fem tidigare idoldeltagare i fältet; Sibel Redzep, Darin, Ola, Anna Bergendahl och Linda Pritchard. Det är det största antalet vi sett i tävlingen hittills, vilket fick kvällspressen att, med all rätt, beskriva Idol som en plantskola för tävlingen.

Fenomenet är inte på något sätt begränsat till Sverige. De senaste åren har så väl stora delar av de nationella uttagningarna som Eurovision Song Contest varit nedlusat med tidigare deltagare i ländernas motsvarighet till Idol, något som är lätt att missa för tvttittaren vars relation till tävlingen är begränsad till tvsändningen på finaldagen. Till exempel nådde årets vinnare Alexander Rybak en bred publik första gången när han nådde semifinal i norska Idol.
Ikväll är det finaldags i säsongens svenska upplaga. Jag tycker att årets upplaga överlag låtit väldigt mycket karaoke, med få framträdanden där artisten kommit med något som känts eget. Själv hade jag hoppats att Mariette Hansson skulle stå på Globenscenen ikväll eftersom hon kändes just en smula unik, men istället ställs ikväll outsidern Calle Kristiansson mot den sedan start finaltippade Erik Grönwall. I valet mellan de två hamnar min röst hos Erik. Han har rösten och han är en bra bit mer scenartist än Calle - men ingen av dem känns som en klockren stjärna.

Ikväll framför de tre låtar vardera; sitt eget val, publikens val och vinnarlåten. Det innebär att vi får höra Rock and roll och With a little help from my friends från Calle och The final countdown och The show must go on från Erik, jämte vinnarlåten Higher - som för övrigt sägs vara ett trendbrott från de tidigare klonerna till låtar. Det låter lovande! Må bäste man vinna ikväll!

Media: TV4, Aftonbladet, Expressen, DN, SvD.
Andra bloggar om: , ,
Finaldags i Idol ikväll! Reviewed by Pierre on 18:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.