Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Israel skickar Harel Skaat

Det har varit viss turbulens under julhelgen runt valet av Israels artist till Eurovision Song Contest. Det började i tisdags, då en av Israels största dagstidningar publicerade nyheten att landet kommer att skicka Harel Skaat (bilden) till Oslo.

På juldagen bekräftades detta av det ansvariga tvbolaget IBA på den engelska versionen av deras hemsida. Så långt allt gott och väl tills IBA på annandagen gick ut med att publicerandet var ett misstag. Istället utlovar man att landets representant kommer att tillkännages officiellt under måndagen efter att Knessets kulturella utskott haft ett möte för att diskutera frågan. Det mesta talar dock för att ryktet stämmer.

28-årige Skaat slog igenom då han blev tvåa i Kokhav Nolad, den israeliska motsvarigheten till Idol, 2004. Sedan dess har framgångarna kommit på löpande band. Redan förra året ville IBA skicka honom till Eurovision Song Contest, men han blev tvungen att hoppa av på grund av en schism med sitt skivbolag som anklagade honom för kontraktsbrott. Istället gick platsen som bekant till Noa & Mira Awad.

Hans eurovisionlåt kommer såvitt det är känt att väljas av teleröstarna i tvshowen Kdam Eurovision där han för övrigt deltagit förut. Förra året då Boaz Maudas tävlingsbidrag skulle väljas stod han för pausunderhållningen då han framförde Israels bidrag från 1975, At ve'ani. Det framförandet kan du kolla in här i väntan på IBAs bekräftelse i morgon.
Israel skickar Harel Skaat Reviewed by Pierre on 19:04:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Igår läste jag på esctoday.com att Israel skickar Harel Skaat till Eurovision i Oslo. Blev lite nyfiken på vem denne filur var. Så jag gick in på youtube, lyssnade och blev väldigt imponerad! Han sjunger ju väldigt fint och många fina ballader fanns det. Nu får vi väl hoppas på att IBA ger honom bra sånger att framföra.

    SvaraRadera
  2. Ja jag håller med, är klart imponerad av hans röst så jag håller tummarna för en riktigt bra låt också!

    SvaraRadera
  3. The best Israeli contribution was Boaz Mauda!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.