Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta - heat III

Ytterligare sex bidrag presenterade sig i Maltas uttagning till Eurovision Song Contest i onsdags. Eftersom malteserna styvnackat envisas med att presentera bidragen just på onsdagar får det den här gången bli en recension i efterhand, då även schlagerbloggare julstökar kvällen före julafton. Så här såg det ut:

1. Miriam Christine - Beautiful contradiction
Först ut är Miriam, som representerade Malta för 13 år sedan med In a woman's heart. Hon framför sin låt stensäkert, men det känns som om de suggestiva verserna med r'n'b-känsla inte riktigt hör ihop med den mer poppiga refrängen - och vart tog tonartshöjningen vägen? Trots allt, ett av de bättre bidragen hittills.

2. Thea Garrett - My dream
Ännu en stark sångerska, men nu med en ballad av det klassiska eurovisionslaget. Oklanderligt framfört, men en bortslarvad tonartshöjning och avsaknad av det där lilla extra som krävs för att nå vinnarhålet drar ner betyget.

3. Tiziana Galleja - Words are not enough
Nykomlingen Tiziana gör en enkel dansant poplåt av medelhavssnitt. Den blir snabbt repetitiv och det hjälper inte till att sångerskan wobblar rejält på tonerna. Det här går bort.

4. Eleanor Spiteri - Velvet ocean
Oj oj.... Om Tiziana kändes osäker så låter det som om Eleanor blev sjösjuk där på sin sammetsocean. Jag gillar stråkarrangemanget, men det låter rejält illa vilket gör själva låten svårbedömd. Nu hjälper ju inte det i vilket fall - med ett sådant framförande kan vilken låt som helst dödas.

5. Francesca Borg - I surrender
Francesca gör ett nytt försök efter debuten i fjol, även den här gången med en ballad. I surrender börjar lovande, därför är det en besvikelse när man upptäcker att upphovsmännen känt sig nöjda med en halv låt. Här finns en schysst vers och refräng, men sticket är trist och crescendot man börjar hoppas på leder istället bara till refrängen på repeat.

6. Eleanor Cassar - Choices
Eleanor får nog ses som inventarie i Maltas uttagning vid det här laget, med sjunde deltagandet på åtta år. Förra året belönades hon för mödan med en andraplats för Someday. Choices är en fegt arrangerad uptempolåt som vill låta rock. Jag föreslår att de antingen tar rocksteget fullt ut - eller lämnar det spåret helt. Eleanor gör den i alla fall proffsigt men balanserar på gränsen till att bli gapig.

Andra bloggar om:
Malta - heat III Reviewed by Pierre on 16:25:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.