Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalens startfält (nästan) komplett!

Idag presenterades resten av startfältet i nästa års melodifestival, så när som på den sista jokern som vi får vänta på ett tag till. Sammantaget kryllar fältet av debutanter, mindre kända namn och helt okända diton. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om det. Nytt blod i tävlingen är positivt, men jag känner mig inte övertygad om att det här fältet kan axla manteln efter föregångarna. Så här ser det ut i de två sista deltävlingarna (de båda första hittar du här):

Deltävling III - Göteborg 20 februari

Elin Lanto - Doctor Doctor (Mirja Breitholtz, Tony Nilsson)
Elin slog igenom 2004 med I won't cry som blev listetta, en hit hon hittills inte riktigt lyckats följa upp. För två år sedan debuterade hon i Melodifestivalen då hennes Money åkte ut i Andra Chansen. Sedan dess har hon släppt en trio singlar som alla blivit smärre radiohits. Här tävlar hon med vad som sägs vara en sjukt bra låt. Haha... gå till doktorn... ni fattar?

Alcazar - Headlines (Peter Boström, Tony Nilsson)
Tess Merkel, Lina Hedlund och Andreas Lundstedt är tillbaka igen efter årets Stay the night. Sammanlagt blir det fjärde gången för Alcazar, den här gången med en skandalöst, energisk upptempolåt som handlar om - skandaler.

Crucified Barbara - Heaven Or Hell (Håkan Larsson, Björn Lönnroos, Jörgen Svensson)
Tjejerna i Crucified Barbara spelar sleaze, trash metal och hårdrock. De använder sig av namnen Ida Evileye, Klara Force, Mia Coldheart och Nicki Wicked och släppte sitt andra album, Til’ death do us party, tidigare i år. Här tävlar de med en hårdrocksballad med hook.

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek (Kenneth Gärdestad, Niclas Lundin, Tony Malm)
Erik gjorde succé då han gick till final som folkets val i Talang 2009 tidigare i år. Deltagandet ledde till skivkontrakt och ett album med uteslutande covers i somras. Killen har helt klart en röst som heter duga, men som scenartist imponerade han inte i Talang.

Timoteij - Kom (Run) (Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén)
Timoteij är en tjejgrupp där alla medlemmarna pluggar på musikgymnasiet i Skara. Här tävlar de med en modern poplåt med folklig touch.

Johannes Bah Kuhnke - Tonight (Sharon Vaughn, Anders Hansson)
Johannes sägs vara skådespelare med diger meritlista, men för mig är han helt obekant. SVT har tydligen också haft svårt att fylla hans cv, då de lyfter fram att killen kan baka bröd. Och just ja, han är gift med Alice Bah. I mello blir det rockballad för hans del.

Getty - Yeba (Getty Domein, Tuomas (Tiny) Pyhäjärvi)
Getty är född i Kongo-Kinshasa med uppvuxen och boende i Stockholm. Hans rötter kommer att höras här då han beskriver sin låt som kongoinspirerad klubbmusik på originalspråket Lingala.

Darin - You're Out Of My Life (Henrik Janson, Tony Nilsson)
Deltävlingens joker. Läs mer här.

Deltävling IV - Malmö 27 februari

Peter Jöback - Hollow (Anders Hansson, Fredrik Kempe)
Deltävlingens joker. Läs mer här.

NEO - Human Frontier (Anneli Axelsson, Tobias Jonsson)
NEO, eller Linus Ingelsbo som det står i passet, från Åstorp beskrivs som en svensk Mika med falsettsången som signum. Jag gillade hans singel You make me feel like dancing som nådde topp 20 på försäljningslistan förra året. Den matchar dessutom beskrivningen av hans mellolåt som livsbejakande, melodiös, dansant upptempopop.

Noll Disciplin - Idiot (Per Aldeheim, Niklas Jarl)
För två år sedan vann SK8 Lilla Melodifestivalen med Min första största kärlek och representerade därmed Sverige i Melodi Grand Prix Junior det året. Efter tävlingen byttes medlemmar ut och i höstas ombildades bandet som Despite my Twin som nu återigen ombildats som Noll Disciplin. Kvar från det urspringliga SK8 är bara sångaren Jesper Björklund, men musiken låter fortfarande punkig pop.

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar (Pontus Assarsson, Daniel Barkman, Jörgen Ringqvist)
Pernilla behöver väl ingen presentation efter drygt två decennier som skvallerpressgodis, men det här blir i alla fall hennes fjärde deltagande i Melodifestivalen. Kommer ni ihåg de tidigare? Piccadilly Circus 1985, Tvillingsjäl 1991 och Let your spirit fly tillsammans med Jan Johansen 2003.

Py Bäckman - Magisk stjärna (Py Bäckman, Micke Wennborn)
Py måste väl kallas för både veteran och en av Sveriges mest produktiva och framgångsrika låtskrivare som upphovsman till folkkära alster som t.ex. Stad i ljus, Gabriellas sång och den nuvarande svensktoppsettan, Malena Ernmans Min plats på jorden. Som artist i Melodifestivalen har hon inte varit lika flitig även om det hänt förut - 1979 blev hon sjua med Var det här bara början? och 1992 blev hon femma med Långt härifrån.

Sibel - Stop (Mikaela Stenström, Dimitri Stassos)
Skånskturkiska Sibel är tillbaka i mello igen efter sjundeplatsen förra året med That's where I'll go. Den här gången blir det dock ingen ballad för hennes del utan en snabb poplåt.

Anna Bergendahl - This Is My Life (Kristian Lagerström, Bobby Ljunggren)
Den lilla tjejen med den stora rösten från förra säsongens Idol. Det här blir spännande! Med rätt låt kan hon vara hur bra som helst. Upphovsmännens beskrivning av låten är kryptisk; en existensiell självständighetsförklaring i organisk midtemposkrud. Que?

Lovestoned - Thursdays (Sharon Vaughn, Peter Boström, Thomas G:son)
Lovestoned är ett relativt nybildat band med tre svenskar, en tjej och två killar, samt bulgariska sångerskan Elena. De beskriver sin musik som ett möte mellan ABBA och Bob Marley och har hunnit släppa en första singel i baktakt, Rising girl.

Media: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD.
Andra bloggar om:
Melodifestivalens startfält (nästan) komplett! Reviewed by Pierre on 14:44:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Två rockballader i samma deltävling känns väl ganska konstigt?!

  I övrigt, ett blekt startfält som måste överraska.

  SvaraRadera
 2. Lovestoned, de har en tysk hemsida också. Men här från myspace
  http://www.myspace.com/lovestonedonline
  De är två tjejer och två killar.:-)

  SvaraRadera
 3. Holger: Ja lite underligt låter det, men jag tippar att de inbördes trots allt ligger långt ifrån varandra.

  Evelina: Haha, visst är de två killar och två tjejer. Tack för länken!

  SvaraRadera
 4. Hoppas alla medverkande inkl. Björkman får svininfluensan.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.